Het is weer september. Dat betekent dat je een flinke portie wooninspiratie kunt op doen. Jaarlijks worden de trendkleuren van verschillende toonaangevende bedrijven bekend gemaakt. In dit blog maak je kennis met de trendkleuren 2023 van Histor, Karwei, Flexa en Graham & Brown.

Koele trendkleuren: Nordic Green van Karwei & Vining Ivy van Histor

Karwei brengt rust en ruimte onze huizen in met de kleur Nordic Green. Een zachte groene kleur als reactie op de onstuimige tijden waarin we leven. De kleur is goed te combineren met wit, warme tinten, hout en grof geweven stoffen. Lees hier meer over trendkleur Nordic Green.

Histor zette vorig jaar al in op een lichte groen kleur, Olive Sprig. Dit jaar gaat Histor voor een iets meer gewaagde tint groen: Vining Ivy. Of is het blauw? Groenblauwig? Blauwgroenachtig? Die keuze laat Histor helemaal aan jou over. Ik vind hem persoonlijk “groenblauwig”. Hij doet me denken aan hun trendkleur van een aantal jaar geleden – Quiet Clearing – maar dan met een blauwe ondertoon. Het groot toepassen van deze kleur is helemaal hip in de kleurrijke interieurs van nu. Check de huizen van instagrammers zoals Finntage maar eens. Uitpakken met donkere kleuren mag. Wanneer je deze kleur meer als een kleuraccent gebruikt, creer je een meer traditionele sfeer.

Dit zijn de warmere trendkleuren 2023: Wild Wonder van Flexa & Alizarin van Graham & Brown

Vorig jaar zette Flexa de toon voor lichte kleuren met Bright Skies. Trendkleur 2023 van Flexa is een mooie aanvulling daarop. Weer een lichte tint, máár met een warme ondertoon. Deze zachte gele tint Wild Wonder sluit ook goed aan bij hun eerdere trendkleuren zoals  Spiced Honey en Brave Ground. Brave Ground zit hier nog steeds in de hal op de muren, nog steeds een hele fijne kleur!

Graham & Brown gaat net als Histor voor een donkere trendkleur voor 2023. Maar wel een warme met een heerlijk mysterieuze naam: Alizarin.

Een diepe en stemmige, maar verfrissend warme kastanjebruin tint, de kleur van het jaar 2023 is zorgvuldig samengesteld om een uitnodigende leefruimte te creëren. Alizarin is een liefdevolle en allesomvattende tint, donker genoeg om kleur en diepte in een ruimte te brengen, maar tegelijkertijd is het ook een opbeurende en inspirerende tint die een creatief alternatief biedt voor de grijze en beige tinten. Vernoemd naar het pigment dat afkomstig is van de Rubia-plantensoort die van oudsher over de hele wereld als kleurstof werd gebruikt, voert dit rijke rood ons mee naar oude en exotische landen. Het kan worden gebruikt in kleine ruimtes om een cocooning effect te creëren of in grotere kamers om de ruimte om te toveren in een weelderig verblijf.