De bedoeling was dat we zeker vijf tot tien naar in ons nieuwbouwhuis in Amsterdam Zuidoost zouden gaan wonen. We woonden er nog geen jaar toen er een plek te koop kwam aan de dijk waar ik ben opgegroeid. We kochten de ligplaats met een oud, kleiner woonbootje. Vervolgens gingen we aan de slag met ontwerp van onze eigen woonboot. De woonboot kreeg een lichte basis. Kom binnenkijken in ons Scandinavisch interieur!

Eerste binnenkijker op onze woonboot met Scandinavisch interieur

De woonboot werd in de zomer van 2010 op onze plek afgemeerd. De volgende zomer kwam onze woonboot voor het eerst in de verhuur via AirBnb. Een tijdje later kregen we een leuk bericht via die verhuursite. Niet met een vraag om te huren. Maar met de vraag of er foto’s van ons Scandinavische interieur en de woonboot gemaakt mochten worden! De vraag kwam van interieurfotografe Paulina Arcklin. Het was nog voordat ik op instagram begon. Maar ik was wel wel wat meer met ons interieur bezig. Ik stuurde meteen enthousiast een e-mail terug. Niet veel later vond de allereerste binnenkijker op onze woonboot plaats. In de foto’s van ons interieur wist Paulina het licht perfect te vangen, vind je niet?

Ons “eerste” interieur op de woonboot

Voor de woonboot kochten we weinig nieuwe meubelen. Een huis kun je het beste altijd even eerst aanvoelen vind ik. De bank uit ons huis in Amsterdam Zuidoost verhuisde bijvoorbeeld mee. De gele Chinese kast kochten we wel voor de woonboot. Een echte eyecatcher in het lichte interieur.

Verder was steigerhout toen echt een ding. We kochten er een grote houten eettafel en een salontafel van. Niet veel later volgde een ijsblauwe Zweedse klepbank. Die kreeg samen met de Thonet stoelen die mijn vader voor ons kocht een plekje aan de grote eettafel.

De Ikea tafel verhuisde ook mee. We kochten er een knalrode, ouderwetse schoolstoel bij. Het bed dat ik bij de kringloop kocht, verhuisde ook mee. Het kreeg ook een ijsblauwe kleur. De slaapkamer was in het begin de enige kamer met gekleurde muren, haha! Ik herken die ruimte nu helemaal niet meer terug.

De badkamer richtten we in met een halfrond bad. Basic witte wandtegels, grote grijsbruine tegels en een badkamermeubel van – alweer – steigerhout. Voor een beetje kleur voegde ik de felgekleirde handdoeken van Studio Pip (ken je die nog??) en Hema toe.

De keuken is tot dusver de ruimte waar het minste is veranderd. Alleen wat andere accessoires in de loop der tijd. De emaille broodtrommel staat nog steeds op hetzelfde plekje ;-))

Kortom: de lichte basis met een liefde voor kleur zat er vanaf het begin af aan al in! Een Scandinavisch interieur was geboren. Maar wat was het anders he!

Hier vind je meer inspiratie voor een Scandinavisch interieur!

Latere binnenkijkers in ons Scandinavisch interieur

Binnenkijker woonboot Flair

Binnenkijker woonboot VTwonen

Binnenkijker Scandinavisch interieur met boho accenten

Binnenkijker Interior Junkie