Laatst mocht ik van Crisp twee van hun recepten voor Pasen proberen. Jullie kennen me ondertussen wel: ik ben van de makkelijke gerechten. De paashaasjes van cinnamon rolls (kaneelbroodjes) leek me daarom een perfect klusjes om voor Skye en mij op woensdagmiddag te doen. Met deze paashaasjes zet je in een handomdraai een vrolijk en kidsproof gerecht op tafel bij het Paasontbijt. Of bij de Paasbrunch!

Zo maak je de Pasen cinnamon rolls met suikersnuitjes

Voor deze paashazen gebruikte ik de verse cinnamon rolls van online supermarkt Crisp. Maar je kunt de kaneelbroodjes natuurlijk ook zelf maken. Bij foodie Culinessa vind je bijvoorbeeld een fijn recept voor cinnamon rolls!Bereiding

Bereiding

  • Heb je verse, diepgevroren kaneelbroodjes van Crisp? Laat ze dan eerst 10 minuten ontdooien op kamertemperatuur. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.
  • Eenmaal ontdooid snijd je de buitenste rand van de cinnamon roll af. Snijd die rand vervolgens door midden. Die twee stukken vouw je vervolgens om, dat zijn de oortjes. Vervolgens druk je de oortjes weer tegen de kaneelbroodjes aan.
  • Leg bakpapier op een ovenplaat en bak de kaneelbroodjes in 18 minuten goudbruin.
  • Terwijl de kaneelbroodjes in de oven liggen, kun je alvast het glazuur voor de gezichtjes van de paashazen te maken. Zodra de haasjes zijn afgekoeld kun je ze met het glazuur en een lepeltje of sate-prikker maken. Meng 50 gram poedersuiker met 1 tl water voor wit glazuur. Als je de oogjes en het snuitje hebt gemaakt op de kaneelbroodjes, voeg je een halve theelapel kaneel toe aan het glazuur. Met het bruine glazuur maakt je de oogjes van de paashaasjes af.

Meer inspiratie voor Pasen!