Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Stoere meisjeskamer met trendkleur Quiet Clearing!

Stoere meisjeskamer met trendkleur Quiet Clearing!

Groen. Om deze kleur kun je niet meer heen. Ik voorspelde het al in mijn blog over de interieurtrends voor 2019. Trendkleur Quiet Clearing van Histor is wat mij betreft een schot in de roos. Donker? Zeker! Maar heel sfeervol! Ik ging de uitdaging aan en toverde Skye’s kamertje om van een zoete babykamer naar een stoer kamertje voor een pittig dametje. Kom je binnenkijken op deze stoere meisjeskamer?

Stoere meisjeskamer met trendkleur Quiet Clearing

In de interieurtrends zie je de verbinding met natuur terug komen: op behang zie je de mooiste botanische prints terugkomen. Rotan zie je bijvoorbeeld veel gebruikt worden voor kleinere meubels. En groen: de kleur die je terugziet in stoffen en op de muren. De interieurtrend om de natuur terug te brengen in je huis is een reactie op een andere, moderne trend in onze huizen. Of zoals Histor het vertelt:  “het verharden van ons interieur door de toenemende hoeveelheid tech in huis. Slimme thermostaten, wifi-gestuurde apparaten en robotica veroorzaken steeds meer disbalans en trendwatchers signaleren een verschuiving naar de natuurlijke kant. Quiet Clearing herstelt het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen in het interieur”.

De trendkleur Quiet Clearing sluit naadloos aan op de natuurlijke interieurtrends. De diepgroene kleur geeft een elegante sfeer aan de ruimte en heeft een aards en kalmeren effect. Perfect voor een ruimte waar je eigentijdse sfeer en rust wilt creëren dus! Quiet Clearing laat je de kracht van de natuur ervaren in je interieur.

Tip: kijk ook eens bij de vier kleurtrends van Histor voor 2019 en de kleuren die daarbij horen. Daar zitten kleuren tussen die fijn matchen met Quiet Clearing.
Lees hier meer over de interieurtrends 2021!

histor trendkleur quiet clearing

Hoe paste ik deze trendkleur toe op de kinderkamer van Skye?

Toen ik aankondigde op instagram dat ik met Quiet Clearing aan de slag zou gaan op Skye’s kamertje, vonden sommigen dat best een beetje spannend. Zou de kleur niet te heftig zijn voor een kleintje zoals haar? Ikzelf was daar niet bang voor maar ik was me er wel van bewust dat een goede match met andere kleuren en de juiste accessoires belangrijk is om deze mooie, donkergroene kleur tot zijn recht te laten komen. Het idee was ook juist dat het een stoere meisjeskamer moest worden.

Om het effect van de kleur optimaal te laten uitkomen, kozen we ervoor de deur in dezelfde kleur te schilderen. Dat geeft rust in de ruimte, er is geen extra onderbreking door een andere kleur. Op de wand bij haar ledikantje kwam een behang met grote cheetaprint in oud roze: een niet al te drukke print die goed aansluit bij de sfeer van de trendkleur. Het warme oudroze is een fijne aanvulling op Quiet Clearing.

In de accessoires heb ik ook eenheid gezocht: het oudroze zie je bijvoorbeeld terugkomen in het krukje.  De andere accessoires hebben ook zachte, natuurlijke kleuren. Met wat gouden details (de spiegeltjes aan de wand, de goudfolie sterren op de poster en het bloemlampje) krijgt het kamertje een sjieke touch!

scandinavisch wonen

 Where to shop

Wil je ook aan de slag met deze trendkleur en ben je benieuwd waar de spullen vandaan komen waar ik Quiet Clearing mee heb gestyled? Je vindt het hieronder:

Muurverf:  Quiet Clearing van Histor

Behang: Creative Lab

Kledingrek: House of Oelie

Borduurring met katten gezichtje: Aro for Kids

Maan + ster spiegel: Noa May Living

Ledikant: Stokke

Roze rotan krukje: Olli + Elle via Little Dreamers

Punnik ballon: Jibbe Jebba

Wandhaken: Kukeluusje

Knuffel giraffe: OYOY Living via House of Oelie

Poster sterrenhemel: MrStarsky

Spaarpot zwaan: Zilverstad

Kast: marktplaatsvondst

Gepersonaliseerde opberg/herinneringenkist: ByBineke

Roze draadkastje: KidsDepot

Kratjes: Lillemor Lifestyle

Lamp gouden bloem: KitschKitchen

Mand: Ikea

Mand met patroon: CasaShops

Shirt met grote appel: Lindex

Shirt Garden: Bobo Choses

Grandpa longsleeve: Jamie Kay

interieurtrend 2019 meisjeskamer histor trendkleur 2019 stoere meisjeskamer groen meisjeskamer scandinavisch bohemien wonen quiet clearing muurverf behang roze creative lab cheetah stoere meisjeskamer groene wand rieten manden ikea casashop herinneringenkist bybineke meisjeskamer kledingrek kindermode lindex oyoy living giraffe knuffel mrstarsky poster stoere slaapkamer meisje creative lab noa may living zilveren spaarpot zwaan speelgoedkist bybineke rieten manden meisjeskamer meisjes kamer quiet clearing behang creative lab amsterdam interieurtrends 2019 quiet clearing histor histor donkergroene muurverf krukje olli ella roze stoere meisjes slaapkamer roze groen stokke sleepy ledikant

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Histor.11 thoughts on “Stoere meisjeskamer met trendkleur Quiet Clearing!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *