Skye’s kamertje voelde nog een beetje leeg. Aan de witte wand bij haar bedje hing alleen een prachtig borduurwerkje van Aro for Kids. Het kamertje vroeg nog om de nodige opvulling. Met twee simpele DIY’s geef ik deze lieve babykamer extra aankleding. Een wolkenhemel van pompoms en een regenboog in pasteltinten. Welke babykamer DIY is jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

Babykamer DIY #1: Een eigen wolkenhemeltje

In Den Haag kwam ik een winkeltje de glazen ballonetjes tegen. Ik wist meteen dat ik die moest hebben voor de verdere aankleding van Scandinavische babykamer. Samen met wat witte pompoms vormde ik er een ‘hemeltje’ mee: witte wolkjes dwarrelen nu rond schuin boven haar bedje met de drie pastelkleurige ballonnetjes erbij.

Ook leuk: maak zelf een luchtballon voor op de kinderkamer. Inclusief rieten mandje! Perfect voor die allerliefste Maileg speelmuisjes bijvoorbeeld!

babykamer DIY hemel

Babykamer DIY #2: regenboog van koord en wol

Op de plek van het borduurwerkje wilde ik iets groters ophangen. Een paar weken geleden bedacht ik dat dat een regenboog moest worden. Bijpassend bij het hemeltje dat ik in gedachte had. Maar ook mooi omdat wij geloven dat de regenboog is van Gods verbond. Zijn belofte aan ons. Dus ik ging aan de slag. En zo maak jij zelf ook een regenboog:

  • 1. Knip van dik koord vier stukken. Maar vergeet het koord niet af te plakken voordat je het afknipt. Zo voorkom je dat het koord nu al gaat ontrafelen. Zorg dat elk koord steeds een stukje korter is. Ik heb voor de DIY regenboog op Skye’s kamer koord met een diameter van 14mm gebruikt.
  • 2. Wikkel wol in een kleur naar keuze regelmatig om het koord. Knoop de woldraad aan het begin en einde vast met een klein knoopje. Omwikkel elk koord met een kleurtje. Ik heb voor deze DIY regenboog de volgende kleuren van Yarn and Colors gebruikt: soft grey, pearl, ice blue en jade gravel gebruikt.
  • 3. Leg de koorden in volgorde van grote van buiten naar binnen en bepaal de vorm. Lijm de omwikkelde koorden aan elkaar vast met hobbylijm. Ik deed dat in etappes van circa 10-15 cm. Zodat ik de koorden eventjes goed bij elkaar kon houden en daarna rustig kon laten drogen.
  • 4. Knip nog een klein stukje wol af en maak er een lusje van. Lijm dit lusje met de hobbylijm aan de achterzijde van de DIY regenboog zodat je die daar later mee kunt ophangen.
  • 5. Haal het plakband van de uiteinden en ontrafel deze uiteindes van het koord. Spijkertje in de muur, ophangen en klaar is Kees!

En wat vinden jullie van dit hemeltje, met regenboog? Skye slaapt zoals je kunt zien nu al in een ledikantje (daar over snel meer!). Het wiegje heeft plaatsgemaakt voor een Stokke Sleepi bedje. Samen met het hemeltje en de regenboog geeft dit bedje meer ‘body’ aan haar kamertje! 

Heb je zelf geen zin om aan de knutsel te gaan? Op Etsy kun je verschillende regenboog decoraties kopen (of DIY-pakketen bestellen! Ook leuk!

Meer babykamer inspiratie

Meer regenboog en luchtballonnen inspiratie
Babykamer binnenkijken scandinavisch wonen stokke sleepi
babykamer inspiratie stokke sleepi
babykamer DIY regenboog


Het mooie (meegroei)ledikantje is ter beschikking gesteld door Stokke in samenwerking met Prenatal. Binnenkort meer over dit ledikantje!