De Stokke Sleepi bestaat dit jaar 20 jaar. Een tijdje terug mocht ik daarom het lieve wiegje ervan – de Stokke Mini – weggeven. Een mintgroen wiegje koos winnares Laura uit. De Stokke Mini in de zachtgroene kleur is een lieve touch op de jungle babykamer voor het jongetje dat zij verwacht. In mijn blog over de Stokke Sleepi deelde ik drie tips voor het inrichten van een babykamer. Zo leuk om te zien dat Laura het gebruik van kleur op de babykamer niet uit de weg ging! Kom je binnenkijken op dit te gekke babykamertje?

Jungle babykamer: veel groen en dieren natuurlijk!

In de jungle babykamer die Laura inrichtte, vind je allemaal elementen terug die je kunt verwachten in zo’n themakamertje. Als basis koos ze voor een donkergroene wand. De diepe kleur groen geeft een kalmerende, en rustgevende uitstraling aan het kamertje. Origineel detail aan deze junglekamer is de “plantenwand” achter het wiegje. Laura bevestigde aan de wand een strook nepplanten van de vloer tot aan het plafond.

binnenkijker stoere babykamer
binnenkijken babykamertje stokke wieg

Het jungle thema zie je verder terug in de items met dieren op het kamertje. Aan het kledingkastje hangt gezellig een aap te chillen. Aan de muur bij de Stokke Mini hebben een olifant en een tijger een plekje gegeven. Naast het wiegje staat een nijlpaard waar straks lekker op gezeten en gespeeld kan gaan worden. De finishing touch van het jungle thema vind je op de grond: twee toffe dierenvloerkleedjes houden je voeten warm op dit kamertje.

jungle babykamer groene wand

Verdere inrichting van de babykamer

Voor het inrichten van de babykamer heeft Laura veel inspiratie opgedaan op instagram. Op die manier heeft ze verschillende leuke webshops gevonden met accessoires voor de aankleding van het babykamertje. Zo vond ze bijvoorbeeld het kledingrekje. Daar hangen nu de mooiste kleertjes te pronken!

babykleertjes opruimen ophangen babykamer

Verder heeft ze de basis van de slaapkamer licht gehouden, dat steekt mooi af bij het donkergroene van de wand. Ze koos voor de Stokke Mini in de mintgroene kleur. Dat is weer net even anders dan wit en past perfect bij de kleur van de wand. Ook de commode en de kledingkast hebben lichte kleuren. Zo blijft de inrichting een eenheid en de rust in het kamertje behouden.

Bekijk hier Skye’s peuterkamer met donkergroene wand.

En waar ik ook altijd fan van ben: een DIY op de babykamer. Achter de commode is een plaat underlayment op de wand geschroefd. Op die plaat is weer een leuk hangkastje geschroefd. De plaat geeft het kastje meer body. En op de plaat kun je weer makkelijk leuke kaartjes of andere leuke herinneringen bevestigen.

Bekijk ook deze babykamer DIY’s: underlayment commode en underlayment ledikant! Of maak zelf een houten babygym!

commode babykamer underlayment achterwand DIY zelfmaken

Wij deden ook ervaringen op met deze Stokke producten:

Geniet nog even verder van dit fijne babykamertje met de volgende foto’s:

underlayment babykamer zelf maken
jungle dieren babykamer
commode babykamer inspiratie
wiegje babykamer inrichten tips
speelgoedmand babykamer
kledingkast babykamer
babykamer verschoonplek jungle thema
zwanger babykamer inrichten
babykamer groene wand
stokke wieg mint groen
stokke wieg babykamer
zwanger babykamer styling
stokke wieg mintgroen
stokke wieg op wielen
moeder zwanger wiegje
babykamer jungle thema
diy commode babykamer
maanslinger babykamer
stokke mini wieg
hydrofiele doeken babykamer
binnenkijker detail babykamer
binnenkijken op babykamer
mobiel prenatal babykamer
binnenkijken babykamer
kledingrek DIY babykleertjes
babykleertjes ophangen