Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Binnenkijken met Stokke in de jungle babykamer bij Laura thuis

Binnenkijken met Stokke in de jungle babykamer bij Laura thuis

De Stokke Sleepi bestaat dit jaar 20 jaar. Een tijdje terug mocht ik daarom het lieve wiegje ervan – de Stokke Mini – weggeven. Een mintgroen wiegje koos winnares Laura uit. De Stokke Mini in de zachtgroene kleur is een lieve touch op de jungle babykamer voor het jongetje dat zij verwacht. In mijn blog over de Stokke Sleepi deelde ik drie tips voor het inrichten van een babykamer. Zo leuk om te zien dat Laura het gebruik van kleur op de babykamer niet uit de weg ging! Kom je binnenkijken op dit te gekke babykamertje?

Jungle babykamer: veel groen en dieren natuurlijk!

In de jungle babykamer die Laura inrichtte, vind je allemaal elementen terug die je kunt verwachten in zo’n themakamertje. Als basis koos ze voor een donkergroene wand. De diepe kleur groen geeft een kalmerende, en rustgevende uitstraling aan het kamertje. Origineel detail aan deze junglekamer is de “plantenwand” achter het wiegje. Laura bevestigde aan de wand een strook nepplanten van de vloer tot aan het plafond.

doorkijkje babykamer binnenkijken babykamertje

Het jungle thema zie je verder terug in de items met dieren op het kamertje. Aan het kledingkastje hangt gezellig een aap te chillen. Aan de muur bij de Stokke Mini hebben een olifant en een tijger een plekje gegeven. Naast het wiegje staat een nijlpaard waar straks lekker op gezeten en gespeeld kan gaan worden. De finishing touch van het jungle thema vind je op de grond: twee toffe dierenvloerkleedjes houden je voeten warm op dit kamertje.

jungle babykamer

Verdere inrichting van de babykamer

Voor het inrichten van de babykamer heeft Laura veel inspiratie opgedaan op instagram. Op die manier heeft ze verschillende leuke webshops gevonden met accessoires voor de aankleding van het babykamertje. Zo vond ze bijvoorbeeld het kledingrekje. Daar hangen nu de mooiste kleertjes te pronken!

babykleertjes op babykamer

Verder heeft ze de basis van de slaapkamer licht gehouden, dat steekt mooi af bij het donkergroene van de wand. Ze koos voor de Stokke Mini in de mintgroene kleur. Dat is weer net even anders dan wit en past perfect bij de kleur van de wand. Ook de commode en de kledingkast hebben lichte kleuren. Zo blijft de inrichting een eenheid en de rust in het kamertje behouden.

En waar ik ook altijd fan van ben: een DIY op de babykamer. Achter de commode is een plaat underlayment op de wand geschroefd. Op die plaat is weer een leuk hangkastje geschroefd. De plaat geeft het kastje meer body. En op de plaat kun je weer makkelijk leuke kaartjes of andere leuke herinneringen bevestigen.

commode babukamer

Geniet nog even verder van dit fijne babykamertje met de volgende foto’s:

underlayment babykamer jungle dieren babykamer commode wiegje babykamer speelgoedmand babymand kledingkast babykamer babykamer verschoonplek

babykamer groen stokke wieg groen stokke babykamer

stokke wieg mintgroen stokke wiegje

moeder wiegje babykamer jungle thema diy commode babykamer maanslinger babykamer

stokke mini wieg hydrofiele doeken babykamer binnenkijker detail babykamer knuffelaap babykamer mobiel prenatal

binnenkijken babykamer kledingrek babykleertjes babykleertjes ophangen1 thought on “Binnenkijken met Stokke in de jungle babykamer bij Laura thuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *