Vrijdagavond was het zover: ein-de-lijk kon de boom in huis worden neergezet en opgetuigd. Dit jaar versierde ik de boom compleet anders. Ook het huis versierde ik meer ingetogen. More the Scandinavic way and I like it! Kijk gezellig mee naar onze ‘nieuwe’ kerst interieur?

Kerst interieur met DIY kerstboom versiering

Voorgaande jaren vond ik onze kerstboom van bijna 3m hoog (wel een nepperd hoor!) altijd wel mooi. De boom hing dan vol met glanzende witte en zilveren kerstballen. Best ingetogen dus. Maar toch knaagde er iets aan me; het was het toch niet helemaal. Via het lezen van een van de laatste blogs van PRCHTG belandde ik op de website van Engel. Daar viel mijn oog op de kristal mal en het mooie papier van de Krantenkapper. En toen wist ik het: onze boom is al die jaren te klassiek van uitstraling geweest. Hij was leuk voor in een Riviera Maison huis (no offense), maar was eigenlijk best een mis-match met ons eigen interieur. De mal en het papier bestelde ik meteen en een aantal avonden daarna was ik aan knippen, vouwen en plakken. Met als resultaat: een grote boom die dezelfde sfeer uitademt als onze inrichting!
diy kerst hanger kristal
diy kerst hanger kristal
diy kerst hanger kristal
diy kerst hanger kristal

Scott’s speelhoekje in ons kerst interieur

Ook dit plekje in huis kreeg een mini make-over. Want manlief hing eindelijk weer de bovenste plank recht en daar plaatste ik twee houten kerstbomen en een hert op (alledrie van Sostrene Grene van vorig jaar).

Op de plank daar onder zie je nog een nieuw item staan: de superschattige, handgemaakte krokodil van Nootje. Lieve Veronika van VATamsterdam stuurde deze als Sinterklaaskadootje voor Scott naar ons toe. Nootje is de kinderspeelgoedlijn van VATamsterdam. Het houten speelgoed kun je laten personaliseren met de naam van het kindje ingegraveerd. Op de krokodil staat op de grote bol Scott, zo leuk. Zelf gaf ik van de zomer een van de vrachtauto’s kado met de naam van het zoontje van een vriendin van me erin gegraveerd, ter ere van zijn doop. En de oplettende lezer zag het waarschijnlijk al: Scott heeft ook een nieuw stoeltje in zijn speelhoek. Het zwarte stoeltje dat hij eerst had kiepte steeds om bij het op- en afstappen. Daar hebben we met dit crisis stoeltje van Piet Hein Eek geen last van.
kerst kinderspeelhoek
kerst kinderspeelhoek

Nog meer kerst in huis

Zoals ik al aangaf heb ik de verdere aankleding voor kerst vrij ingetogen gehouden. Ook daarvoor koos ik weer voor zachte pasteltinten en items in een Scandinavische sfeer. Op tafel staat nog steeds de vaas van Hella Duijs. Maar onder het kleine vaasje daarnaast heb ik het mooie, groene schaaltje van Lenneke Wispelweij geplaatst met daar weer naast een houten kerstboompje. Iets verder op op de tafel staat een grotere kerstboom, omwikkeld met nepwol (van de Action).

Op de plank achter de eettafel plaatste ik een paar mini-kerstboompjes (ook van Action). En het Sissy Boy VW-speelgoedbusje kreeg weer een kerstboompje op zijn dak (zo’n heerlijke instagram-eenheidsworst ;-)). Ook hangt de free printable poster van Loveyourinterior er ook nog steeds. Van die kleur krijg ik zo’n feestelijk gevoel! (Ps: doe je al mee aan hun winactie op instagram voor een interieurcursus?).

Normaal gesproken staat de zachtroze Hella Jongerius Ikea vaas naast de schommelstoel. Maar die plek is nu ingepikt door de kerstboom. Dus zij verkasten naar de muur naast de kelderdeur. Op de kelderdeur hangt een hertje dat ik ooit eens op een marktje in Praag kocht. Net als voorgaande jaren koos ik voor takken met oranje besjes. De rode vind ik altijd wel uber-kerstig maar niet passen bij ons interieur. Het oranje van de besjes staat fijn bij het zachte zalmroze en het koraalroze uit de kerstboom. De diy-potjes hebben een plekje gekregen op een van de ronde tafeltjes.

Vlak na het schrijven van dit blog voegde ik nog meer kerst in ons interieur toe.
diy kerst glazen potjes
kerst in huis
Hella Jongerius vaas Ikea roze
diy kerst
mini kerstboom wol
kerst in huis

Foute kerst

En ja, we doen natuurlijk ook mee aan de foute kersttrui trend. Bij Primark kochten we er eentje voor Scott. Met een hysterische Rudolph erop. Leuk aan de trui vind ik ook de tekst op de rug (#teamrudolph). En we konden het ook niet laten om ook een foute kerstpyjama mee te nemen. Manlief en ik zitten nog steeds in de lappenmand dus deze zondag had Scott een heerlijk luie pyjamadag in zijn nieuwe pyjama.
foute kersttrui kerstpyjama

Nog niet genoeg gekregen van al die kerst plaatjes? Bekijk ook dan eens:

Maak zelf een drijvend kerstdorp

Maak een Kerst Rocky Road

Kerst interieur in goud en pastel

Binnenkijker kerst voor woonmagazines

Makkelijke kerst DIY’s voor in je kerst interieur

Last Minute Kerst DIY’s

11x inspiratie voor een Scandinavische kerst