Hoog in het noorden van Ibiza vind je Cala Sant Vincent. Misschien een baai die je niet zo snel in reisgidsen of in blogs over Ibiza zal vinden. Het is misschien niet de meest idyllische baai van de Balearen. En toch zijn er verschillende redenen waarom we deze baai al verschillende keren hebben opgezocht tijdens onze vakanties op Ibiza. 

Altijd voldoende plek op het strand van Cala de Sant Vincent!

De baai is breed, zo’n 400 meter. En het strand ook (circa 25 meter). Het is er altijd vrij rustig. Genoeg plek voor jou en jouw handdoek dus! Ook wel zo handig met kinderen als je een beetje de ruimte hebt. Ook heel fijn: de baai ligt verscholen tussen grote rotspartijen waardoor je beschut ligt tegen wind.  Er is een houten loopvlonder waardoor het strand rolstoeltoegankelijk is en je ook je buggy makkelijk een stukje het strand mee op kunt rollen. 

De zeebodem loopt geleidelijk af. Op 30 meter uit de kust is het kalme water slechts 2 meter diep. Je kunt hier dus heerlijk en veilig zwemmen! In het hoogseizoen is er elke dag een strandwacht. 

Als je het fijn vindt, dan zijn er ligbedden en parasols te huur. Of als je liever voor meer actie gaat: watersporten als snorkelen, zeilen, zwemmen, waterfietsen, kanoën en varen zijn er ook mogelijk. Of ga wandelen in de ruige pijnboombossen in de omgeving. 

cala sant vincent ibiza

Klein beetje touristisch, maar niet té! Met twee hotspots voor lunch of diner!

Bij deze baai vind je een kleine boulevard met wat hotels, winkeltjes en “doorsnee restaurantjes”. We gaan graag in de ochtend al naar het strand en dan lunchen bij het strand. Heel leuk al die hippe strandtenten, maar het kost je ook vaak een vermogen om daar wat te eten en drinken. Bij de restaurantjes op deze boulevard kun je terecht voor simpele tosti’s etc. Die de kids ook kunnen waarderen 😉 Ook vind je in dit dorp een kleine ijssalon met erg lekker schepijs! Cala de Sant Vincent oogt dus wat meer toeristisch dan andere plekken. Maar vergeleken met plaatsen als Santa Eularia en Es Canar valt dat reuze mee. 

Ga je toch liever eten bij hotspots? Ook daarvoor kun je bij Cala Sant Vincent terecht. Bekend restaurant bij deze baai is The Boathouse. Zeker voor de avond moet je hier reserveren. Zoals de naam al zegt: het restaurant is in hippe, nautische stijl ingericht. Maar dan op een warme, knusse manier met veel groen en hout. Binnen heb je een glazen vloer waardoor je naar beneden kunt kijken en o.a. een kleine houten boot kunt zien. De menukaart vonden we allebei erg fijn: een mix van veelal Mediterrane en Oosterse tapa’s en gerechten.

the boathouse ibiza

Aan de rechterkant van de baai zit On the beach. Ook een superpopulaire plek, hier moet je eigenlijk voor de lunch ook al reserveren. De uitstraling van deze strandtent is weer heel anders dan die van The Boathouse. Meer ongedwongen, kleurrijk, hippieachtig. We komen hier ook graag met de kinderen. Ook vanwege de menukaart. Ze hebben hier krentenbollen, tosti’s, kroketjes en frikandellen naast de reguliere gerechten. Het is wel plek op Ibiza waar je dus in verhouding wat meer Nederlanders om je heen zult horen. 

tips strandtent ibiza

Hoe kom je bij Cala de Sant Vincent? 

Deze baai is ook één van onze favorieten vanwege de weg er naar toe. Je rijdt over de hoge, kronkelige kustweg ernaar toe. Met mooie uitzichten over deze grote baai. Vind je die weg te spannend? Volg dan de borden naar deze baai vanuit het dorpje San Juan!

Meer tips voor je verblijf op Ibiza