Elk jaar tijdens onze vakantie op Ibiza brengen we natuurlijk ook een bezoekje aan D’Alt Villa. Ibiza Stad. Waar je je kunt vergapen aan de prachtige jachten (toevallig lag het schip ‘Main’ van zo’n schamele 67 miljoen euro van modeontwerper Giorgio Armani in de haven toen wij er van de week waren!) maar ook heerlijk doorheen kunt slenteren. De stad heeft heerlijke straatjes gevuld met leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Drie daarvan zijn sowieso vaste prik elk jaar! Hier deel ik mijn drie favorietjes uit Ibiza Stad met jullie!

Ibiza Stad: mijn favoriete winkel

De mooiste witte kinderjurkjes, prachtige gevlochten rieten tassen en ‘Spaanse schoentjes’. Waar allemaal niet te veel die ‘verplichte’ Ibiza stijl met neon kwastjes enzo op is verwerkt. Daarvoor moet je bij Boutique Amanacener zijn vlakbij bij de haven van Ibiza Stad (Plaça de Vila, 5). Elk jaar koop ik er een paar slippers. Na groen en wit ging ik dit jaar voor een nude kleur. En ik vond dit jaar ook een prachtig rond rieten tasje met leren riem en leren sluiting. De Spaanse schoentjes hebben ze ook in de leukste kleuren voor kinderen. Omdat we elk jaar aan het einde van het zomerseizoen er zijn durf ik het er qua maat niet op te gokken voor volgende voorjaar en zomer. Toch maar eens een keertje in het voorjaar gaan alvast ;-))

Wil je nog meer keuze aan deze leuke Spaanse sandalen? Bezoek dan één van de twee schoenenzaken Calzados Antoch in Santa Eilalia!

Ibiza benirras strand zonsondergang rond rieten tas tasje boho
Bij de boetiek scoorde ik dit jaar dit ronde rotan tasje. En nude ‘Spaanse slippers’!
Spaanse slippers schoenen shopping tips Ibiza
Op mijn Spaanse schoentjes bij Es Vedra
Spaanse schoenen shoptips Ibiza stad
Mijn eerste Spaanse schoentjes gekocht bij Boutique Amanacener!

Instaproof plekje in Ibiza Stad

De stad met haar straatjes en uitzichten (als je de berg hebt beklommen) zijn al instaproof op zichzelf. Net als veel van de restaurantjes en winkeltjes. Eentje springt er voor liefhebbers van de kleur mintgroen er dubbel en dwars tussen uit: Vivi’s Creamery (Carrer del Mestre Joan Mayans, 6). Hier kun je terecht om met een heerlijk, romig én vegan schepijsje (eventueel afgetopt met banaanschuimpjes ;-)) op een mintgroen stoeltje even bij te tanken tijdens je bezoekje aan Ibiza stad. Voor de kids is het (naast de snoepjes op je ijsje natuurlijk!) ook een leuk bezoekje vanwege de nep Volkswagen bus waar je mee op de foto kunt.

Vivi’s creamery vegan ijs schepijs Ibiza stad
Toet toet!
Vivi’s creamery lekker ijs ibiza stad met kinderen

Fijne plek voor tapas

Vlak naast het marktplein en de weg omhoog naar D’Alt Villa zit restaurant La Bodega. Daar kun je terecht voor prima tapas in een supergezellige sfeer. Vrolijke kleuren op het terras en de begroeide muren maken het sfeertje helemaal af!

Restaurant tapas bar oude stad ibiza la bodega
Zie je al dat groen daar? Daar zit restaurant tapasbar La Bodega!

Meer Ibiza tips

Wat zijn jouw favorieten in deze fijne stad op dit heerlijke eiland? Hier deel ik nog meer tips voor je vakantie naar Ibiza. Met én zonder kinderen: