Geen andere plek heeft ons gegrepen als Ibiza. De plek waar we toch elke keer weer naar terug willen. De kinderen – vooral Scott – vragen regelmatig wanneer we weer naar ons favoriete eiland gaan. De ongedwongen sfeer, de mooie baaitjes, de fijne strandtenten, de karakteristieke dorpjes. Je vindt het allemaal op Ibiza. Vandaag licht ik één van onze favorieten uit: Cala Nova en Atzaró Beach.

Over Cala Nova: een paradijselijk en kidsproof stukje Ibiza

Cala Nova is één van onze favoriete stranden op Ibiza om naar toe te gaan met kinderen. Het is een groot, langgerekt zandstrand, geflankeerd door stoere rotspartijen. Het water is er helder blauw. Het uitzicht komt met die rotsen en dat water paradijselijk over. Het water blijft best lang ondiep. Daardoor is het een fijne plek om met kinderen in het water bezig te zijn. De golven kunnen hier wel wat pittiger zijn. Dus houd ze wel goed in de gaten!

cala nova strand ibiza

Fijn aan dit strand is dat het ook in het hoogseizoen goed te doen is qua drukte. Er wordt veel gebruik gemaakt van ligbedden. Aan de zijkanten van het strand blijft er zo voldoende ruimte over om met je eigen badhanddoek neer te strijken. Ook vind je er een fijne mix aan bezoekers. Niet alleen toeristen maar ook locals. En jup. Niet schrikken als je piemels of blote tieten voorbij ziet komen. Een deel van de bezoekers loopt hier graag naakt rond.

Ben je klaar voor vertrek of wil je jezelf en de kids even afspoelen voor je naar een van de restaurants gaat? Dat kan. Bij dit strand zijn ook douches aanwezig.

Hier vind je nog meer van onze favoriete stranden op Ibiza.

Atzaró Beach restaurant

Wij vinden het fijn om een ochtend op een strand te zijn. En er af te sluiten met een lunch. Of juist in de middag te gaan en aan het einde van die middag een ‘borrel’ te doen. Bij Cala Nova heb je verschillende opties daarvoor. Wij komen graag bij Atzaró beach restaurant. Atzaró heeft groot terras in een frisse, nautische stijl. Aan de zijkant van het restaurant is er een simpele speelhoek voor kinderen. Scott en Skye vermaakten zich met het bootje en het hobbelpaard dat er stonden. Kinderen kunnen prima van de menukaart mee-eten. Je vindt er een mix van wat klassiekere gerechten uit de Spaanse en Italiaanse keuken. Er zijn ook genoeg geschikte gerechten en hapjes om te delen voor bij een drankje aan het einde van de dag. Wat ik ook heel fijn vindt aan Atzaró: het prachtige uitzicht op de baai van Cala Nova en even snuffelen in de boutique!

atzaro beach club
Daybed bij Atzaro en je fijn opfrissen bij de douche!

Andere restaurants die je bij Cala Nova vindt:

Ook van Atzaró: restaurant Aubergine waar je biologisch eet vanuit de eigen moestuin!

atzaro neach kidsproof restaurant ibiza

Zo kom je bij Cala Nova

Cala Nova ligt boven het wat toeristische dorp Es Canar. Aan de Noord-Oost kust van Ibiza. Deze baai is goed te bereiken met een huurauto. Er is een parkeergelegenheid achter Atzaró. Vanaf dat parkeerterrein is het strand goed bereikbaar. Het is een klein stukje lopen. Er ligt vanaf het parkeerterrein een houten vlonder naar het strand, zodat je makkelijk evt. een buggy makkelijk mee kunt nemen. De wandeling van het parkeerterrein naar dit strand is ook niet steil. Ook wel zo fijn als je met kinderen en dus veel spullen bent ;-)) Het strand is op deze manier ook toegankelijk voor mindervaliden. Je kunt er ook voor kiezen om met de bus naar Cala Nova te gaan. Direct naar het strand van Cala Nova of naar het dorp Es Canar. Vanaf Es Canar is het een wandeling van 20 minuten naar het strand.

Wij verbleven eerder eens in Es Canar. Het is één van mijn Ibiza budget tips voor een accomocatie op dit eiland.

cala nova restaurant

Meer tips voor je vakantie met kinderen op Ibiza

atzaro restaurant speelhoel ibiza
Lekker spelen in de speelhoek van Atzaro Beach Club & Restaurant
cala nova mooiste strand ibiza
cala nova atzaro