Eigenlijk moet ik geen blog aan ons favoriete baaitje op Ibiza besteden. Want zo komen er misschien nog veel meer mensen, haha! Maar we zijn de lulligste niet 😉 Cala Gracioneta staat met stip op nummer 1 voor ons als allermooiste strand van Ibiza. Het is er knus, klein, idyllisch. En als je er vroeg bent: nog rustig! Nog meer bonuspunten krijgt dit strand omdat het absoluut kidsproof is!

Idyillisch strand op Ibiza

Elke vakantie op Ibiza gaan we naar Cala Gracioneta. Het is zelfs één van de weinige stranden waar we meerdere keren per vakantie naar toe proberen te gaan. Deze kleine, idyllische baai ligt in de buurt van het hysterische San Antonio. De toegang tot de baai ligt een beetje verstopt. Een kleine straat leidt naar het toegangspad naar beneden. Loop langs de chirinquito verder naar beneden en vergaap je aan het mooie uitzicht. Je hebt er zelfs een “#Photooftheday” fotoplekje.

De kleine baai is omgeven door hoge rotspartijen. De bovenkant van die rotsen is vrij plat. Je kunt daar ook prima een plekje vinden om te zonnen. Dat is wel handig want vanaf halverwege de ochtend is het strandje al vrij vol. Het is ook erg leuk om er te klimmen en klauteren met de kids. En een stukje langs de baai te lopen, naar de volgende baai (Cala Gracio).

Deze baai zit een beetje verscholen achter grotere ingangen van de zee. De golven zijn dus al flink gebroken voordat ze bij Cala Gracioneta aankomen. Het water is daarom in deze baai heel rustig. De zee is ook nog even ondiep. Daarom is het een perfect strand om met kleine kinderen naartoe te gaan. En er is ook nog eens gratis vermaak: visjes! In de baai zwemmen altijd scholen met jonge vissen. Neem een duikbril mee en ga deze zilveren vrienden eens goed bekijken. Nog leuker: neem wat oud brood mee om de vissen mee te voeren.

Cala gracioneta ibiza met kinderen

Hotspot op Ibiza: Chirinquito Cala Gracioneta

Bij deze mooie baai hoort natuurlijk een hotspot zoals je ze kent op Ibiza: Chirinquito Cala Gracioneta. Een hip restaurant in rustieke Ibiza sfeer. Je kunt er eigenlijk niet op de bonnefooi eten. Reserveren is nodig wil je er op een redelijk normaal/Mediterraan tijdstip willen lunchen. Wij zijn altijd heel vroeg op het strand en kunnen meestal dan nog een plekje krijgen rond 12:00-12:30 uur, wat een prima tijd is om te lunchen met kids die al een tijdje op zijn 🙂 Op de menukaart vind je klassieke (vlees)gerechten en prachtige desserts. Tip: bestel een kan verse ‘limonade’. Een kan water gevuld met o.a. aardbeien, een heerlijke dorstlesser! Bij Chirinquito Cala Gracioneta is er ook een kleine bar waar je drankjes en ijs voor op het strand kunt bestellen.

Chirinquito Cala Gracioneta Ibiza

Meer Ibiza tips met kinderen

kindvriendelijk strand ibiza met kinderen
Cala Gracioneta mooiste strand ibiza
@dirksdotter

Can you guess where this is? Weet jij waar dit is? 🏝🏝🏝 #ibiza #ibizatiktok #moedersvantiktok #voorjou #vj #foryou #fyp

♬ original sound – Annelies Dorsman