Tijdens een zonnig weekend in juni verbleven we met zijn viertjes bij Center Parcs De Kempervennen. Op dit park begon mijn geschiedenis met Center Parcs. Als ukkie van twee jaar oud liep ik hier in de jaren tachtig al rond. Met ons gezin en mijn opa en oma vierden we hier een huwelijksjubileum van hen. Op 15-jarige leeftijd was ik er weer met ons gezin. Dit keer vierden we een huwelijksjubileum van mijn ouders. Zwanger van Skye en met peutertje Scott liep ik er voor de derde keer rond met Hans en mijn moeder. Al deze fijne herinneringen bij elkaar opgeteld, maakt dat De Kempervennen mij het ultieme Center Parcs gevoel geven: echt even samen zijn! In juni maakten we weer nieuwe herinneringen met zijn viertjes. Kijk maar mee!

De Kempervennen: altijd wat te beleven

Wat dat ultieme Center Parcs gevoel verstrekt op dit park zijn de uiteenlopende dingen die je kunt doen en zien. Scott en Skye keken de hele tijd hun ogen uit. De waterskiers en ‘SUP-ers’ op het meer, de bevers in de bevervijver en de Market Dome met de tropische dieren.  Een kinderboerderij met veel geiten en schapen, die je zelf mag voeren. Die stadskids van ons vonden dat best spannend maar deden het toch. De grote speeltuin op het strandje was ook echt favoriet bij ze.

Scott deed dit weekend ook voor het eerst een ‘grote jongensactiviteit’. Samen met Hans deed hij een Laser Battle. Hij begon wat onwennig. Maar al snel ging hij ervoor. De laatste ronde vond hij het leukste vertelde hij achteraf. Want dat was de ronde dat ze niet meer in teams speelden. Je mocht schieten op wie je wilde. Hans was natuurlijk zijn target in die ronde! Terwijl de mannen aan het battlen waren, speelde Skye op de trampoline en het waterspeeltuintje.

Nieuw dit zomerseizoen is de ‘Zomer Hotspot’. Een terras aan het water bij de start van het waterski-circuit en de kids haven.

buitenactiviteiten De Kempervennen
Lekker samen buiten ravotten bij de Laser Battle!

Voor het eerst met zijn tweetjes naar de kidsclub

Dit weekend gingen Scott en Skye voor het eerst naar een kidsclub activiteit: Wannabe a schilder. Vlak bij de Market Dome is een klein ‘boerderijtje’ met afgeschermde tuin waar heerlijk gespeeld kan worden: de kidsclub. Op zondagochtend brachten we ze ernaartoe. Ze waren ons meteen vergeten. De schilderschorten trokken ze meteen aan. Voor ons voelde het wel eventjes onwennig. Tijd zonder onze kids! We besloten het ervan te nemen en pakten een terrasje in de zon! De onwennigheid verdween al snel. Best lekker even zo een momentje samen! We grapten al meteen dat tijdens ons eerstvolgende verblijf bij Center Parcs weer zo’n kidsclub boeken 😉 We haalden de kinderen weer op. Ze hadden beide een canvasdoek beschilderd. Die staan nu te pronken op hun slaapkamers thuis.

Binnen en buiten zwemmen bij Center Parcs De Kempervennen

Tijdens ons verblijf was een tijdvak van twee uur beschikbaar om in de Aqua Mundo te zwemmen. En wat was het leuk om weer van de glijbanen af te kunnen roetsjen. Natuurlijk gingen we ook even naar het stukje buitenbad.

Het leuke aan De Kempervennen is dat je ook in het meer kunt zwemmen. Er is een groot zandstrand waar het goed toeven is op warme dagen. Scott en Skye wisselden het spelen in het water af met spelen in de speeltuin.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een vakantie in eigen land?
Bekijk dan deze 20 tips voor bijzonder overnachten in Nederland!

aqua mundo de kempervennen
Altijd een succes: zwemmen en glijden in de Aqua Mundo!
Center Parcs: echt even samen

Al een tijdje ben ik ambassadeur voor Center Parcs. We verbleven op verschillende andere vakantieparken. Hieronder vind je die avonturen en ervaringen terug. Wie weet doe je zo nog wat inspiratie op voor de zomervakantie!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs.