In december werd Skye drie jaar. Net als met voorgaande verjaardagen van de kinderen vond ik het leuk om haar verjaardag in een thema te vieren. Skye is gek op snoep, chocolade en ijs. Het thema werd ‘Candy Store’ voor onze kleine snoepkont. In dit blog laat ik zien hoe ik het snoep thema toepaste op Skye’s derde verjaardag. Het thema komt terug in de traktatie voor het kinderdagverblijf, de taart en de aankleding van haar kinderverjaardag. Haar verjaardag vierden we in etappes: coronaproof! In dit blog lees je alles over Skye’s peuterverjaardag in Candy Store thema. En gewoon zoals vertrouwd: lekker veel fotospam van die gezellige dagen!

Coronaproof kinderverjaardag vieren

Scott’s vijfde verjaardag vierden we vlak voor de lockdown nog op de ‘normale manier’. Natuurlijk hadden we gehoopt dat we met Skye’s derde verjaardag in december van de corona ellende af zouden zijn. Maar helaas. Familie en vrienden tegelijkertijd over de vloer is niet mogelijk. We besloten daarom Skye’s verjaardag in drie etappes te vieren:

  • Dag 1: de opa en oma’s komen op visite
  • Dag 2: kinderfeestje met de kinderen van onze vrienden die normaal gesproken ook op de kinderverjaardagen komen. Skye wilde heel graag met al die vriendjes spelen op haar verjaardag. Van 13:00 tot 18:30 hadden we acht kids over de vloer. De ouders kregen ook wat lekkers mee: een ijsjes cake pop van My Sweet Dear of een petit four van Hema. We begonnen aan tafel met een cupcake van My Sweet Dear. Daarna was het tijd voor spelletjes (touwtrekken, stoelendans, zaklopen en een staarten afpak-spel). In de avond bakte mijn broer de allerlekkerste pannenkoeken van de hele wereld volgens de kinderen. Ze kregen allemaal een traktatie in snoep thema met kleine kadootjes mee naar huis.
  • Dag 3: met de prachtige taarten van My Sweet Dear en Heart my Cake gingen we op tour naar de tantes en ooms. Bij elk gezin bleven we ongeveer 1,5 uur.
peuterverjaardag in candy storne thema meisje 3 jaar

Zo versierden we Skye’s peuterverjaardag in Candy Store thema

Als Skye jarig is, is ons huis al volop in kerstsfeer. Versiering voor haar verjaardag moet er dan ook echt uitspringen. Op vrijdag was ze echt jarig. Voor de versiering op die dag gebruikte ik items die ik nog over had van voorgaande verjaardagen. De magneetwand versierde ik met felgekleurde papieren waaiers. Haar Stokke Tripp Trapp versierde ik met ballonnen die daar bij matchte en een gouden folie ballon met haar letter S. Vanaf de eetkamerlamp naar de kerstboom hingen we een stoffen slinger op van Afkes. Aan de grote wandkast kwam een zilveren vlaggenlijn van Hema te hangen.

Verjaardagstaart in Candy Store thema
Net als voorgaande jaren bestelden we de verjaardagstaart bij Annabel van My Sweet Dear. Iedereen in de familie en vriendenkring rekent ondertussen op die heerlijke taart. We kozen weer onze lievelingsvulling met oreo. Op basis van de Candy Store backdrop ontwierp Annabel een prachtige taart en bijpassende cupcakes en cakepops. Het fondant van de taart werd heel zacht blauw. De verjaardagstaart werd versierd met de allermooiste snoepjes en koekjes die je maar kunt bedenken. Bovenop de taart pronkten een mini cupcake en een cakepop. De verjaardagstaart paste perfect bij Skye’s verjaardag in snoep- en ijsjes thema!

peuterverjaardag in candy store thema verjaardagstaart meisje 3 jaar

Een ‘echte’ snoepwinkel in huis
Voor het kinderfeestje verbouwden we het huis een beetje zodat er meer ruimte was om de spelletjes te doen. De tafel werd richting de keuken verplaatst. Aan de wand hingen we een grote snoepwinkel back drop op. Met onze ballenbak en pastelkleurige ballonnen erbij werd het een klein indoor speelparadijs. Zodra alle kinderen er waren, verzamelden we aan de grote eettafel. Daar kregen ze allemaal een cupcake van My Sweet Dear. Op tafel stonden ook Franse jampotjes met spekjes erin. Op de etagère lagen kerstkrans koekjes. Van de spekjes en koekjes konden de kinderen zelf ook lekker snoepen. Na het pannenkoeken eten kregen ze allemaal ook een ijsjes cakepop van My Sweet Dear.

cupcake my sweet dear

Meer inspiratie voor kinderverjaardag thema’s

peuter verjaardag drie jaar
Een beetje spannend was het allemaal wel…
peuterverjaardag in thema candy store cupcake
De allerlekkerste en mooiste cupcake van My Sweet Dear!
traktaktie peuter cake pop
Cakepops van My Sweet Dear: voor de papa’s en mama’s die de kindjes kwamen brengen en als toetje.
peuterverjaardag in candy store thema
We maakten een snoepwinkel in huis!
verjaardagstaart peuter 3 jaar
Altijd een feestje de taarten van Annabel! Bijna veel te zonde om op te eten!
verjaardagstaart my sweet dear
Verjaardagstaart in Candy Store thema
peuterverjaardag in candy store thema 3
Happy girls are the prettiest!
peuterverjaardag inspiratie meisje 3 jaar
Zo lief!
tips verjaardagsfeestje meisje 3 jaar
Bellen met je ijsjes traktatie!
versiering verjaardag 3 jaar
De feeststoel van Skye en de lange tafel waar aan de kindjes samen cupcakes en later pannenkoeken aten.
verjaardag peuter 3 jaar
Wachten tot alle kindjes er waren: alvast een cakepop proeven!
kinderverjaardag tips meisje
Pastelkleurige ballonnen passen perfect bij een peuterverjaardag in Candy Store thema!
candy store thema verjaardag
De wand kreeg de ultieme candy store/snoepwinkel versiering!
kinderverjaardag thema inspiratie
Met de ballenbak en ballonnen ervoor was het net een klein indoor speelparadijs πŸ˜‰