Selecteer een pagina

Op de laatste dag van augustus vlogen wij voor een weekje naar Ibiza. Dat was eerst nog bijna misgegaan. Wij waren zelf namelijk in de veronderstelling pas een paar dagen later te vliegen. Het is dat mijn moeder bleef ‘doorzeuren’ over hoe laat we nou precies vlogen. Anders hadden we niet op dat moment (met een dikke, vette zucht vanwege mijn moeders doorvragen) naar de vluchttijd gekeken en niet ontdekt dat we die donderdag al vlogen in plaats van zaterdag zoals we dachten. Thank you mom! Zo hebben we toch even kunnen genieten van nog een heerlijke week zon! In mijn blog van vorig jaar heb ik al veel leuke strandjes, restaurantjes enzo benoemd. Deze ronde zijn we eigenlijk op veel van die plekken opnieuw weer geweest. Mede omdat ik door de zwangerschap er gewoon geen energie voor had. Dus in dit blog alleen aandacht voor de dingen die we nog niet eerder hadden gedaan of gezien!

San Antonio: een hysterisch stukje Ibiza

Tot nu toe hebben we steeds in het rustigere noorden gezeten, en een keer een paar dagen in Playa D’Enbossa. Omdat de B&B niet meteen voor de eerste nachten een kamer voor ons beschikbaar had, verbleven we deze keer de eerste twee nachten in San Antonio. Het dorp waar alle Engelse gekkies ook verblijven. Het is er druk, rumoerig en toeristisch. En toch had het ook wel weer wat. We hebben heerlijk mensen kunnen kijken, en liepen zo vanuit ons hotel naar het strand en iets verderop naar het bootje naar het centrum van het stadje. Op de heenweg vond Scott dat reuzespannend. Op de terugweg stond hij te dansen op de boot.
Ibiza San Antonio
Ibiza San Antonio
Ibiza San Antonio
Ibiza San Antonio

We verbleven in het Sol House Ibiza – mixed by Ibiza Rocks. Voor 350 euro per nacht! We dachten we doen weer eens gek. Net als we toen in het Hard Rock Hotel Ibiza verbleven in Playa D’Enbossa. Dat was toen het geld meer dan waard. Maar wat een slechte rip off was deze variant in San Antonio! We boekten een driepersoons suite, maar kregen een tweepersoons kamer waar een lullig slaapstoeltje bij stond. Niet opgemaakt. Toen we net op bed lagen, stond opeens de schoonmaakster in de slaapkamer om alsnog dat bed op te maken. Awkward! Personeel was alleen met zichzelf bezig of sprak alleen maar Spaans. Alleen de begane grond was best okay voor het geld ingericht, maar op de andere verdiepingen merkte je daar niks meer van. Dat je een groot, hip nijlpaard beeld van SLUIZ. Ibiza in je lobby hebt staan, rechtvaardigt niet het geld dat ze vragen om daar te overnachten. En oja: het avondeten is een buffet waar de honden nog niet eens van zouden eten. Maar het was laat toen we aankwamen en namen het maar voor lief. Tot zover deze klaagzang!

Santa Gertrudis: een pareltje

Tijdens onze vorige bezoeken zijn we er alleen langs gereden. Maar deze keer brachten we er twee avonden door en aten we in dit gezellig stadje. Ze hebben er de leukste restaurantjes, een liefelijk pleintje met een idyllisch kerkje erbij. Ik was helemaal in mijn nopjes. De eerste avond dat we er waren was er ook een enorm leuk kunstmarktje, die schijnt er elk jaar in de eerste week van september te zijn. De hele avond hele leuke foto’s geschoten. Totdat ik bij het maken van de laatste foto opeens een oranje tekst in het scherm zag knipperen die ik de hele avond gewoon niet had gezien: NO CARD! Zo stom. Dus later in de week gingen we nog eventjes terug. Maar ik mis nog steeds de foto’s die ik dacht te hebben gemaakt tijdens ons eerste bezoek.. In dit dorpje zit trouwens ook een heel leuk woonwinkeltje!
Ibiza Santa Gertrudis
Ibiza Santa Gertrudis
Ibiza Santa Gertrudis woonwinkel
Ibiza Santa Gertrudis
Ibiza Santa Gertrudis
Ibiza Santa Gertrudis

Meer Ibiza spam

We hebben weer zoveel fijne momenten gehad op Ibiza. Die momenten vind ik te leuk om hier niet te delen. Ik ga geen uitgebreid verhaal erbij houden. Let the pictures do the talking. Dus bereid je voor op nog meer Ibiza fotospam!

Ibiza B&B casa volar

Casa Volar: ons balkonnetje van de kamer die we tijdens ons eerste verblijf hier hadden.

Ibiza Ses Salines

Samen chillen op het bijna tropische strand van Ses Salines.

Ibiza B&B casa volar

Dakterras details bij Casa Volar

Ibiza B&B casa volar

Fresh & home made pizza night bij Casa Volar

Ibiza Ses Salines

Altijd in de weer met zijn autootjes. Deze keer op het Ses Salines strand

Ibiza B&B casa volar

Pizza night bij Casa Volar. Helaas gaat de B&B stoppen maar je kunt deze familie wel volgen op hun volgende avontuur: www.coddiwomplefamily.nl

Ibiza B&B casa volar

Home made pizza’s bij Casa Volar

Ibiza oude stad

Sfeervol Ibiza Stad

Ibiza Cala Boix

Afdalen naar Cala Boix

Ibiza jurkje

De zogenaamde ‘Ibiza’ stijl. Je ziet ze er op het vliegveld al mee rondlopen. Newsflash: ook dit is alleen maar commercie!

Ibiza oude stad

Nog even hier spelen met de auto’s, pap, mam! And so we did… Die luxejachten? Had ie helemaal geen oog voor!

Ibiza oude stad

De ‘Ibiza’ stijl sluipt er overal in. Overal zie je mintgroen en zeegroen terug komen. Anders heb je geen hippe tent 😉

Ibiza oude stad

Heerlijk slenteren door de smalle straatjes van Ibiza stad

Ibiza oude stad

Scott in Ibiza stad

Ibiza oude stad

Prachtige stad! Ibiza stad!

Ibiza oude stad

See ya next time!