Kerst. “It’s the most wonderful time of the year!”. Elk jaar kijk ik er zo naar uit. Zeker sinds de geboorte van Skye. De kraamtijd viel samen met de weken voor kerst. Dat warme, bijzondere gevoel is nu voor mij voor altijd aan de weken voor kerst verbonden. Dit jaar begint die drang naar kerst nog vroeger dan anders. Ik denk dat het door deze Corona-crisis komt: veel thuis. Nog meer bewust geworden van de écht belangijke dingen in het leven: samen zijn. Op mijn ultieme kerst wishlist stond nog: een kerstbomen fotoshoot met de kinderen. Tússen de kerstbomen.

Kerstbomen fotoshoot

Op een zonnige zaterdagmiddag in de herfst reed ik met Scott en Skye naar Brabant. Janneke had daar de perfecte locatie gespot om de kerstbomen fotoshoot te doen. Zodra we het terrein opreden, was het kerstgevoel nóg groter. Al die verschillende soorten, de geur, het zachte kerstmuziekje dat Janneke had aangedaan. Man, je zou willen dat het hele jaar kerst kon zijn!

Voor de kinderen was het een groot avontuur tussen al die bomen. Weggetjes zoeken tussen de open plekjes. We zagen er veel paddenstoelen. Rood met witte stippen. Met het zachte licht van de late middagzon wist Janneke magische plaatjes van de kinderen en mij te schieten.

kerstbomen fotoshoot kerst groen

Ik ben echt zo mega blij met deze beelden van de kerst fotoshoot! Ik ga ze ook gebruiken voor de kerstkaarten dit jaar. Ik denk niet dat we het dit jaar kunnen vieren met de hele familie zoals we gewend zijn. Dus de kaartjes (die ik normaal gesproken ook altijd vergeet te sturen..) verdienen dit jaar extra aandacht!

Heb je helemaal zin gekregen in foto’s van je eigen gezin in kerstsfeer? The Christmas Styler biedt verschillende kerst fotoshoots aan: een kerst mini fotoshoot (met keuze uit verschillende kerstdecors), een gestylde kerst fotoshoot (bij jou thuis) of een kerst city fotoshoot in Amsterdam.

Wat trek je aan bij een kerst fotoshoot buiten?

Dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Welke sfeer wil je neerzetten met de shoot? Waar ga je de foto’s voor gebruiken? Voor ons wilde ik vooral herinneringen laten vastleggen. Hoe we nu zijn. Het moest niet te feestelijk, glitterig. Maar ook weer niet alledaags. Voor onze kerstbomen fotoshoot koos ik voor een casual chic winter look.

Skye droeg een jurkje van zacht, paars babyrib. Met een donkerbruin maillootje en donkerbruine Dr. Martens. Scott droeg een wat nettere, donkergroene joggingbroek met daarop een geruite blouse. Met stoere boots eronder van Timberland. Zelf droeg ik chelsea boots, een donkergrijze ‘mom jeans’, een nette, licht grijze sweater. Over mijn outfit droeg ik een nette bouclé jas die ik open liet hangen.

Wij hadden geluk met het mooie, zachte weer in de tijd van het jaar. Scott en Skye hoefden geen jassen aan. Zeker niet met al dat geren tussen die kerstbomen! Is het op jullie dag wel fris, trek dan iedereen gevoeg laagjes over elkaar aan. In ieder geval drie als dat lukt. Een kerstbomen fotoshoot duurt ook niet zo heel erg lang. Reken op zo’n 20 minuten. Dat is te overzien met voldoende lagen en geen winterjas aan.

kerstbomen fotoshoot moeder dochter

Wist je dat we ook in ons huis ook twee kerstfotoshoots hebben gehad?

Binnenkijker kerst fotoshoot deze fotoshoot is in verschillende woon- en lifestyle magazines gepubliceerd!

Winter Wonderland Fotoshoot – met Little Stories, een fotografe helemaal uit Hong Kong!!

familieshoot kerst kerstbomen
fotoshoot broer zus winter
kerstbomen fotoshoot gezin
fotoshoot kerst meisje
kerstbomen fotoshoot
familie fotoshoot winter
fotoshoot kerstbomen jongen
kerstbomen fotoshoot moeder zoon
kerstkaart foto

Meer kerst inspiratie

De foto’s van de kerst fotoshoot brengen je vast al helemaal in de kerst stemming. Maar heb je nog niet genoeg gehad? No worries! Ik heb nog meer heerlijke, kerstige blogs!

Scandinavisch kerst interieur

Makkelijke kerst DIY’s

Nog meer lastminute kerst DIY’s

Maak een drijvend kerstdorp + pastel kerst binnenkijker

Kerst interieur met roze, goud & pastel

Maak een kerst rocky road!