Mijn wimpers zijn vrij kort, recht en licht van kleur. Als ik geen mascara op heb, vind ik mijn gezicht heel erg ´kaal´. Steeds vaker had ik geen zin om elke ochtend mascara op te doen. Daarom ging op zoek naar alternatieven. Een aantal keer heb ik wimperextensions geprobeerd. Mooi, maar erg aanwezig. Deze keer probeerde ik een wimperlift in combinatie met het verven van mijn wimpers. Blij mee!

Wat is een wimperlift?

Bij een wimperlift krijgen je wimpers een ´permanentje´. Daarmee worden de wimpers omhoog gekruld. Dat wordt ook wel eens Lash Volume Lift (LVL) genoemd en het gaat zo in zijn werk:

  • Je wimpers worden eerst schoongemaakt. De specialiste kijkt vervolgens naar de lengte van je wimpers en zoekt de juiste, bijpassende silliconenpads om de krul te maken.
  • De wimpers worden met een bonding gel tegen de silliconenpads gelijmd. Op die manier komen alle wimpers netjes op een rijtje te staan en kunnen ze makkelijk met de producten behandeld worden.
  • De volgende stap is een laag Lifting Balm op de wimpers, gevolgd door Volume Fix om de wimpers te fixeren.
  • Na deze stappen kun je als je dat wilt je wimpers laten verven. Dan zijn je wimpers van de wortel tot aan de puntjes even donker waar door ze optisch langer lijken.
  • Bij de laatste stap wordt verzorgende keratine lotion aangebracht, deze heeft een voedende en herstellende werking op de wimpers. Om deze lotion zijn werk te laten doen, mag je de wimpers vervolgens 24 uur niet nat maken.
  • Tussen elke bovenstaande stap is er een wachttijd van maximum tien minuten.

Houd er dus rekening mee dat je tussen de 40 tot 60 minuten bezig bent met de behandeling. De lift blijft zo een 6 tot 9 weken zitten.

De resultaten van mijn wimperlift

Ja, wow. Ik was meteen verliefd op het resultaat. Mijn blik is meer open en de wimpers duidelijk aanwezig. Maar wel subtiel. De eerste dag zaten ze vanwege de lotions etc. nog flink rechtop tegen mijn ooglid aan geplakt. De tweede dag stonden ze mooi van het ooglid af. Door het verven heb ik in principe geen mascara nodig voor een frisse, natuurlijke look. Wel zo fijn met die schoolruns in de vroege ochtend.

Tip: omdat er net zoals bij het verven van je haar chemische materialen worden gebruikt, is het van belang dat je je wimpers elke dag goed verzorgd. Daarvoor gebruik ik de volgende producten:

Eerst borstel je je wimpers vanaf de wortels omhoog. Doe een druppeltje van de olie op je vingertop en wrijf dat rustig over de wimpers. Zo houd je ze zacht en soepel, en kunnen ze herstellen van de behandeling.

Nog een tip: gebruik geen waterproof mascara wanneer je een wimperlift hebt gedaan. Deze mascara droogt je wimpers uit en tast de behandeling aan. Zonde!

Lees hier de ervaring van Mamsatwork met wimperlifting!

Mijn ervaringen met wimperextensions

Wimperextensions vind ik ook mooi. Maar omdat ik van mezelf van die lichte, korte wimpers heb, vond ik dat echt te opvallend bij mij. Zeker in het begin. Mijn man noemde het ‘porno wimpers’ :-)) De extensions vallen uit, na een week of 3-4 waren ze bij mij al lang aan vervanging toe. Je moet voorzichtig zijn met wrijven in je ogen. Ik was me continue bewust van die wimpers. Daarnaast vind ik die behandeling altijd erg lang duren. Je bent daar zeker 1,5 tot 2 uur mee bezig.

Long story short: ik ga voortaan voor een wimperlift, met voldoende tussenpozen zodat mijn wimpers kunnen herstellen van de behandeling.

Meer verzorging op mijn blog