Stiekem ben je als ouder zijn de toch trots op het kinderkamertje dat je voor je kleintje hebt gemaakt. Toen ik een oproep voorbij zag komen op facebook voor binnenkijkers op kinderkamertjes voor Ouders van Nu, gaf ik Scott’s kamertje meteen op.Β 

Nieuw ledikantje

Extra leuk vond ik het om in de Ouders van Nu het underlayment ledikantje te laten zien dat mijn man zelf voor Scott had gemaakt. Namelijk een look-a-like van het zogenaamde ‘Crisis’-ledikantje van ontwerper Piet Hein Eek. Omdat we de prijs wat minder ‘crisis’ vonden, besloten we eens te googlen en zo waar: we vonden een bouwtekening. Het bleek niet al te ingewikkeld, dus manlief maakte het bedje eigenlijk op een mooie zondagmiddag. Wel deed hij een concessie aan de bouwtekening: omdat wij geen doorgewinterde klussers zijn, was het maken van een verstelbare bodem een beetje te ingewikkeld. Daarom kreeg het nieuwe ledikantje van Scott gewoon een vaste, lage bodem.

‘Bijna’ jarig

Toen de reportage voor het tijdschrift werd gemaakt, was Scott zo’n maand of tien. Hij sliep er toen al een paar maanden in. Scott was op zich ‘bijna’ jarig: tien maanden is bijna één toch? En dus is het toch geoorloofd om als moeder al de eerste dingen in huis te hebben gehaald voor zijn eerste verjaardag…?. Op de foto zie je Scott met de gele trui die ik als onderdeel van zijn verjaardagsoutfit al in huis haalde. Ik ben verliefd op het kleurtje en printje. Zo ook de styliste die mee was voor de reportage. Scott kreeg hem daarom ook aan voor op de foto’s. Zelf had hij er helemaal geen interesse in, zijn oog ging alleen maar uit naar de leren bal.

De reportage in Ouders van Nu

Ergens in het begin van het nieuwe jaar kwam de Ouders van Nu uit met Scott’s kamertje erin. Uiteindelijk werd door de redactie van het tijdschrift de selectie van de foto’s gedaan, waarna tekst en opmaak volgden.

Ook voor Scotts zusje gingen we voor een rustige basis in de babykamer. Later kreeg Skye een roze babykamer. Ook heel stoer is een groene jungle babykamer! Ga je ook met een babykamer aan de slag? Lees dan hier mijn 3 tips voor een persoonlijke babykamer.

Het resultaat van de binnenkijker van Scotts babykamer kwam er uiteindelijk als volgt uit te zien in de Ouders van Nu:
binnenkijker ouders van nu

binnenkijker ouders van nu

binnenkijker ouders van nu

binnenkijker ouders van nu

binnenkijker ouders van nu

binnenkijker ouders van nu