Elk jaar begint het kerstinterieur op onze woonboot met de blikvanger: onze hoge kerstboom in de woonkamer. Na het versieren van onze grote kerstboom, wordt de rest van de kerstdecoratie aangebracht. De wandkast wordt gevuld, kerststerren her en der opgehangen. Dit jaar hebben we een nieuwe blikvanger erbij in ons kersthuis: een grote guirlande. Welkom in ons kersthuis anno 2022!

Kerstboomdecoratie: warme kleuren, luxe materialen en verschillende vormen

De versiering van onze kerstboom is elk jaar net even anders. Net als een interieur vind ik dat je kerstinterieur ook hoort te groeien. Koop elk jaar een aanvulling, mix & match met wat je al hebt. In onze kerstboom zie je kerstballen die we al jaren hebben: zoals de ronde en gouden parelmoer ballen, de ballen met oudroze glitters en langwerpige pegels. De laatste twee jaar kocht ik daar strikken, kerstboompjes en lila candy canes bij. Dit jaar ging ik voor glazen kerstballen erbij: met mooie structuren en wat grotere velvet ballen met mooie versiering erop. Ook verving ik dit jaar onze verlichting. Ik koos deze keer voor clusterverlichting. Ik vond het makkelijker versieren en het verlicht de boom beter. Zo weerschijnen de ballen beter en zijn ze – vind ik – beter in beeld.

kerstversiering kerstboomversieren

Nieuwe eyecatcher: een guirlande vol met kerstversiering

Vorig jaar kreeg ik van mijn man een groot rendier met verlichting voor mijn verjaardag. Voor een foto daarvan: je ziet hem in mijn introductieblog over The Christmas Styler. Daarmee is blijkbaar een nieuwe traditie ontstaan: ook dit jaar kreeg ik wat ‘kerstigs’ voor mijn verjaardag eind november. Ik had in gedachten om rondom het vak met de TV in onze grote wandkast een guirlande aan te brengen dit jaar. Hans dacht: “Go big of go home” en kocht een guirlande met verlichting van 5m lang. Een maatje te groot voor de wandkast maar wel perfect voor rondom het kozijn van de doorgang naar onze werkruimte. Ik had het niet verwacht maar ik vind de guirlande echt een te gekke toevoeging aan ons kerstinterieur. De guirlande werd versierd met kleine kerstboompjes van Sostrene Grene, een paar ballen die ook in onze grote kerstboom te vinden zijn, een paar Eiffeltorentjes en handgeschilderde kerstballen van Luci Sterre.

kerstinterieur inspiratie

Dit vind je nog meer in ons kerstinterieur

Een kerstinterieur is voor mij niet compleet zonder kerstboompjes en papieren kerststerren. Die vind je dan ook her en der in ons kerstinterieur. In de grote wandkast, in de eethoek en ook in het wandkastje in de keuken. Onze slaapkamer en kinderslaapkamer vind je ook in aflevering 169 (22 december 2022) van het TV-programma RTL Eigen Huis en Tuin Lekker Leven.

Terugblikken naar onze vorige kersthuizen

Ben je nog niet uitgekeken? Heb je zin in meer kerstinspiratie? Bekijk dan ons kerstinterieur van voorgaande jaren:

Meer blogs in detail over ons kerstinterieur (met onder andere de kinderslaapkamer in kerstsfeer vind je op het blog van The Christmas Styler!