In mijn vorige blog gaf ik jullie al een portie kerst interieur inspiratie. Ik liet zien hoe ons huis in kerstsfeer is gebracht. Geen enkele ruimte in huis is de dans ontsprongen. Vandaag laat ik je binnenkijken op de kerst kinderkamer van Scott en Skye. Ook kun je een kijkje nemen in onze speelhoek in kerstsfeer!

De kerst kinderkamer van Skye

Skye’s slaapkamer is by far het liefste plekje in ons huis. Nog elke dag ben ik ik blij met deze kinderkamer in bosdieren thema. Het bosdieren kamertje ademt eigenlijk al een beetje die winterse sfeer uit. Met een paar items voegde ik de kerstsfeer toe.

Aan de wand hangt een rendier poster in bijna dezelfde kleur als de muur (Pink Nudity van Flexa). Het nachtlampje op het roze, rotan krukje maakte plaats voor een glitter hert. Dit hert gebruikte we vorig jaar voor Skye’s Winter Wonderland verjaardagsfeestje en in de Christmas Winter Wonderland Birthday fotoshoot. In het rotan nachtkastje van MADE. kwamen een een gingerbread lampje en een winter sneeuwbol te staan. Die sneeuwbol heeft ze een keer van oma gekregen. Over het kastje hangen gouden dennnenappeltjes lichtjes van Jysk. Op haar bed ligt een kerstengel pop van Dille & Kamille.

kerst kinderkamer meisjeskamer

Bij het zitje naast haar Ukkepuk kinderkledingkast hingen we een kerstsok op. Deze Christmast Stocking kocht ik een paar jaar geleden in de kerstcollectie van Ferm Living. Elk jaar hebben ze een te gekke variant van een kerstsok voor aan de schouw in de collectie.

kerst kinderkamer kerstster kerstsok

De kerst jongenskamer van Scott

De kerstdecoratie op Scott’s kamer is wat minder ‘glitterig’. De kerstversiering moest natuurlijk wel passen bij zijn stoere LEGO jongenskamer. Aan zijn wandplank met schatten hingen we een kerst lichtjessnoer van Jysk. Met glazen flesjes met mini kerstboompjes erin. Op de onderste plank staan drie kerst LEGO poppetjes die we kochten in de LEGO Store Amsterdam. Op zijn nieuwe bed kreeg een kerstdorpje kraam een plekje. Met de lampjes en kleurtjes naar Scott’s matras gericht. Zodat je nu alleen de rustigere, groene kant van het ding zit. Er naast staan drie witte, keramieken (ook van Jysk). Aan één van de handvaten op zijn stoere lockerkast hangt ook een kerstsok van Ferm Living (staat niet op een foto in dit blog, sorry!).

Binnenkijken in de speelhoek in kerstsfeer

De speelhoek bevindt zich in onze woonkamer. Achter de bank hebben we een plek gecreΓ«erd waar de kinderen lekker kunnen spelen. Ook wordt in deze speelhoek het meeste speelgoed in huis bewaard. Dat is verstopt in de mintgroene speelgoedlades en in de Aykasa kratjes. Boven de speelgoedlades hangt een wandkastje/houten poppenhuis van Ferm Living. In dat wandkastjes staan poppetjes uit twee verschillende kerststallen. Namelijk de poppen en dieren van de houten kerststal van Casa Shops. En de kleinere houten poppetjes en wollen schaapjes die ik eens bij een goed doel kocht. In het kastje staan nog twee kersthangers (gingerbread mannetjes van de Bloomingville kerstcollectie). Ervoor staat een kerstdorptafereeltje met een treintje dat rondjes kan rijden. Die kochten we tijdens ons jaarlijkse bezoekje aan Tuincentrum Osdorp in kerstsfeer.

kinderspeelhoek inspiratie

Het houten speelkeukentje kreeg Skye vorig jaar voor haar tweede verjaardag. Net als vorig jaar staat er een mini kerstboompje. Met glitters natuurlijk πŸ˜‰ Boven het speelkeukentjes hangt een DIY kerstkrans met pompoms en kerstboompjes.

houten speelkeuken speelhoek kerst

Aan de andere kant van de speelhoek hangt het KAOS wandrek aan de wand. Aan het wandrek hangen altijd twee canvas opbergers met de meest favoriete prentenboeken. De gezellige gevlochten lamp van Liefs van Emma hangt er naast. Een subtiele kerstaankleding bracht ik ook hier aan. Een maanlampje erbij op het rek. En de adventskalender boom van Jurianne Matter op het KAOS tafeltje.

Nog meer kerst interieur inspiratie

Leuk dat je hebt binnengekeken op Skye’s lieve kerst kinderkamer. En op de stoere kerst kinderkamer van Scott! Nog meer kerst interieur inspiratie opdoen? Klik dan even door op een van de onderstaande links!

Hometour: kerst interieur inspiratie 2020
Scandinavisch kerst interieur
Kerst pastel interieur met makkelijk kerstdorp DIY
Kerst interieur in roze, goud en pastel
Kerstslingers maken
3x makkelijke kerst DIY’s
Kerstkrans DIY met pompoms en kerstbomen
Kerstbomen fotoshoot met Daily Apple

kerstengel pop dille kamille
kerstkrans makkelijk maken knutselen kinderen
kerst kinderkamer inspiratie
kerst binnenkijker kinderkamer
kerst lego poppetjes
inrichten speelhoek kerst