Het is alweer zeker zo’n twee jaar geleden dat ik een blog schreef over kinderkamertrends. Daar benoemde ik onder andere rotan items als musthaves op de babykamer of kinderkamer. Is dat nog steeds een trend voor de kinderkamer anno 2021? In dit blog geef ik je een update in de kinderkamertrends 2021. Zit jouw favoriete interieurtrend voor de allerleukste kamertjes in huis er tussen?

Kinderkamertrend #1: Around the world & To the moon and back

Er zijn veel verschillende populaire trends voor de kinderkamer. De junglethema kinderkamer is daar eentje van. In veel kinderkamercollecties zie je zulke thema’s nog steeds terug komen. Erg leuk! Nog leuker vond ik het om twee thema’s terug te zien komen die je wat minder vaak tegen komt in de “instagrammable kinderkamers”. Twee thema’s die je ook heel leuk met elkaar kunt verbinden: de wereld en de planeten! Op verschillende muren en vloerkleden zie je bijvoorbeeld de wereldkaart terugkomen. Maar ook op beddengoed. En wat dacht je van een toffe wereldbol op het kamertje of ronddraaiende planeten?

kinderkamertrends wereldbol planeten raket
Hier shop je de items uit de bovenstaande afbeeldingen (van linksboven naar rechtsonder):
1. Vloerkleed wereld kaart: OYOY Living kids
2. Rotan opbergmand raket: Bloomingville Mini
3 & 4: Vloerkleed wereldbol: KidsDepot
5. Fotobehang wereldkaart: Karwei
6. Vloerkleed planeten en raket: Bloomingville Mini
kinderkamertrends 2021
Wereldbol, beddengoed en planeten: allemaal ZARA Home. ZARA Home heeft ook een mooie dekbedovertrekset in planeten thema.

Kinderkamertrend #2: ronde vorm in de kinderkamer

Net als in de ‘grote mensen interieurs’ zie je ronde vormen ook terug komenin de kinderkamer. De ronde vormen interieurtrend zie je op de kinderkamer terug in de kleinere items. Poefen met pompoms, ronde vloerkleden en diverse wanddecoratie. Zoals de kleurrijke kransen van Studio Nicnol.

kinderkamertrends ronde vormen vloerkleed wanddecoratie
Hier shop je de items uit de bovenstaande afbeeldingen (van linksboven naar rechtsonder):
1. Punnikkrans van Studio Nicnol
2. Poef met pompoms: FERM Living
3. Inspiratiefoto: Karwei
4, 5 & 6: rotan vloerkleed en diverse wanddeco: KidsDepot.

Kinderkamertrends 2021 #3: Poppenhuizen en muizen

Je kunt er niet omheen: houten poppenhuizen. Het leuke aan deze trend is dat je nu meer variatie in de soort poppenhuizen ziet. De ‘traditionele’ variant die je op de grond kunt zetten blijft een eyecatcher in elke kinder kamer. Maar waarom moet een poppenhuis altijd ergens op de grond of op staan? In de kinderkamercollecties zie je nu meer en meer poppenhuizen op hoge poten of aan de muur. In onze speelhoek hebben we bijvoorbeeld een poppenhuiskast van FERM Living kids aan de wand hangen. Favoriet om in die huizen te spelen zijn de Maileg muizen.

kinderkamertrends 2021 houten poppenhuizen
Hier shop je de items uit de bovenstaande afbeeldingen (van linksboven naar rechtsonder):
1. Poppenhuis wandkast: ZARA Home
2. Poppenhuis op pootjes: Bloomingville Mini
3. Rotan poppenhuis/kast: Leo & Moon (fotocredist: @madebymowie)
4. Poppenkast/werkplek: Bloomingville Mini
5 & 6: Knuffelmuis en muizendeurtje: ZARA Home

Nog meer kinderkamertrends 2021: trendkleuren en rotan blijft!

In mijn blog met de kinderkamertrends 2019 spotte ik rotan als een interieurtrend voor de kinderkamers. En die woontrend is nog still going strong! In geen enkele kinderkamercollectie kom je geen item van rotan tegen. Goed nieuws eigenlijk! Want volgens mij zijn we allemaal nog steeds gek op dat rotan. Het brengt meteen een stuk warmte mee in je interieur, ook op de kinderkamer! ZARA Home combineert die rotantrend met meubels in een folklore stijl. Ook heel leuk!

Verder zie je de rode en ‘sepiatinten’ veel op social media voorbij komen. Andere donkere, uitgesproken tinten passen ook binnen de kinderkamertrends 2021: zoals donkerblauw en donkergroen voor op de kinderkamer. Accessoires mogen daarbij best een lief tintje hebben. Zoals een lila kleur! Verschillende, mooie lila accessoires voor op de kinderkamer vind je bijvoorbeeld bij KidsDepot.

kinderkamertrends 2021 rotan meubels accessoires
Hier shop je de items uit de bovenstaande afbeeldingen (van linksboven naar rechtsonder):
1: Rotan wandplank: ZARA Home
2 & 3: Bloomingville Kids
4: ZARA Home
5 & 6: Bloomingville Kids
kinderkamertrends 2021 trendkleuren
Trendkleuren: inspiratie voor de leukste kinderkamers!
Fotocredits: 1. Karwei, 2. Ferm Living, 3. @madebymowie, 4. PRCHTG, 5. Karwei, 6. Studio Nicnol.