Een tijdje terug schreef ik over de opvallendste interieurtrends voor 2019. Ik kreeg meerdere vragen over wat de de trends voor 2019 op het gebied van interieur en kleur voor kinderkamers en babykamers zijn. Ik ben de moeilijkste niet dus ik zet ze hieronder voor je op een rijtje. Herken je wat uit mijn eerdere woontrendsblog en Scott’s peuterkamer? En van Skye’s roze babykamertje..?

Trendkleuren in de kinderkamer en babykamer

De monochrome trend hebben we achter ons gelaten als het gaat om babykamers en kinderkamers. Er mag weer flink kleur op de muren worden gesmeerd. Bij de ‘volwassen’ interieurs zien we de trends uitslaan naar paars, groen en blauw voor het komende jaar en ook bij de kids kids zien we dat de zoete pastelletjes plaatsmaken voor wat zwaardere tinten. Voor de kinderkamers en babykamers wordt veel donkergroen, donkerblauw, verschillende okertinten (die soms naar bijna naar bruin neigen) en terracotta als nieuwe trendkleuren gebruikt. Niet alleen voor op de muren: ook in de accessoires voor op het liefste of stoerste kametje zie je die kleuren veel terugkomen net als bij de nieuwe collecties kinderkleding. In Skye’s kamer hebben we zelf ook een donkergroene wand in trendkleur Quiet Clearing

Lees hier meer over de interieurtrends 2021 en de kinderkamertrends 2021!

inspiratie kinderkamer babykamer trends 2019 kinderkamertrend
De meest in het oogspringende trendkleuren voor de babykamer of kinderkamer: donkerblauw en okergeel. Links: H&M. Midden: Olli & Ella. Rechts: Zara Kids.
inspiratie kinderkamer babykamer interieurtrends kleurtrends 2019 inrichten scandiboho kinderkamertrend
Nog meer kleurinspiratie! Linksboven: H&M Midden boven: Zara Home. Rechtsboven: OYOY Living & Design. Linksonder: Zara Home. Midden onder: Ekatarina Galera. Rechtsonder: nnb.

Kinderkamertrend #1: Jungle Fever

Je kunt niet om de beestenboel trend voor de kinderkamer en babykamer heen. Er zijn verschillende merken als Roomblush die dit thema in hun ontwerpen voor bijvoorbeeld behang hebben verwerkt (wij hebben het printje ‘Panthera’ van Roomblush bij Scott op zijn kamer zitten). Maar ook in kussens en kleedjes kom je vrienden met vachtjes veel tegen. Wij gingen voor een leeuwenkopkleedje op de grond van Zeeman, een grote tijgerwandhaak van Kitsch Kitchen en een knuffelige haai voor aan de wand. Een jungle thema is natuurlijk niet af zonder wat echt groen: zet eens een (veilige) plant neer op de kamer van je kleintje! Op Scott’s kamertje doen een kleine pilea en een simpele hangende Hedera het prima!

Binnenkijken op Scott’s peuterkamer in jungle thema of op deze babykamer in jungle thema.

interieurtrend kleurtrend kinderkamer babykamer jungle dieren thema trends 2019 kinderkamertrend
Dieren zijn hip op de babykamer of kinderkamer: van giraffen tot tijgers, en van leeuwen tot lama’s. Of heb je liever een dier diep, diep uit de zee..? πŸ˜‰ Linksboven: Kids Depot. Rechtsboven en rechtsonder: OYOY Living & Design. Rechts midden: Zara Home. Linksonder: nnb.

Kinderkamertrend #2: Voeg wat rotan toe!

Rotan is een perfecte aanvulling op een baby- of kinderkamer. Het natuurlijke materiaal sluit perfect aan bij een jungle kamer of juist bij een wat romantischere kinderkamer (zie hieronder). Kies voor een poppenwagen, een stoeltje of bankje. Of wat dacht je van opbergbakjes? Rotan saai van kleur? Welnee, je vindt tegenwoordig ook de leukste kinderkamer accessoires van rotan in een kleurtje!

rotan interieur hip trend kinderkamer babykamer kinderkamertrand
Rotan: eenvoud siert! V.l.n.r. en v.b.n.o: Zara Home, Olli & Ella, Olli & Ella, Leo & Moon, Kids Depot, onbekend, Olli & Ella, Zara Home, OYOY Living & Design.
kleurrijk rotan kinderkamer babykamer meubels trolley mandje roze pastel geel blauw kinderkamertrends
Kleurrijk rotan bij Olli & Ella.
Kinderkamertrend #3: Nieuw romantisch

Met de bovenstaande inspiratiebeelden zou je denken dat er weinig nog zachte kleuren worden gebruikt. Nee hoor! Ze worden alleen wat vergrijsder of minder zoet. Roze blijft voor de meisjeskamers nog steeds een belangrijke kleur maar met een warmere ondertoon. Deze zachte tinten combineer je perfect met wolken, regenbogen, ballonnen en unicorns.

pastel interieur inrichting babykamer kinderkamer accesoires kleurtrends trends 2019
Linksboven: Kids Depot. Linksmidden: H&M. Rechts midden boven: nnb. Rechtsmidden beneden: nnb. Rechtsonder: Ekatarina Galera.
Babykamer roze stokke sleepi kinderkamertrend kleurtrends 2019
Met de kleuren, wolkjes en ballonnetjes denk ik dat Skye’s kamertje wel binnen het ‘nieuw romantische’ thema past!
Kinderkamertrend #4: Warme voetjes

Met een handomdraai maak je het extra gezellig op het liefste of stoerste kamertje in huis: voeg een kleed toe. Dit kleed van Olli & Ella past perfect in de beschreven trends en geven meteen die fijne ‘scandi-boho’ sfeer aan de babykamer of kinderkamer!

kinderkamertrend kinderkamer vloerkleed scandiboho scandinavisch wonen boho interieur

Kinderkamertrend #5: Spelen in stijl

Vergeet bij de inrichting van de babykamer of kinderkamer ook geen aandacht te geven aan het speelgoed of de opbergers. Er is genoeg te vinden in stijl. Zoals de tijgerhaak van DoingGoods en de kratjes van Aycasa (via Eeflillemor/Lillemor Lifestyle).

speelgoed kleurtrends kinderkamer 2019 accessoires spelen opbergen
houten poppenhuis olli ella dollhouse interieurtrends kinderkamertrends
Een prachtig poppenhuis van Olli & Ella!

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jij vindt van deze interieurtrends: YAY of NAY? Ik merk dat bij ons in huis de inrichting al wat beΓ―nvloedt is door de komende trends. Bij jou ook?

Meer kinderkamer en babykamer inspiratie: