Twee rijbewijsloze bloggers togen af naar de middle of nowhere van Aalsmeer. Dat was een hele tour met het openbaar vervoer en door het herfstige weer. Maar zeker de moeite waard: we kregen een kijkje in de indrukwekkende showroom van PTMD! Daar kregen we een portie wooninspiratie en een inkijkje in de interieurtrends voor het najaar van PTMD.

PTMD: interieur collectie bekend van de…

PTMD bank
PTMD meubelen
PTMD lamp
PTMD kussen plaid

.. potjes en mandjes! Daar is de naam ook uit ontstaan. Ondertussen is PTMD goed voor zo’n 6.000 artikelen per jaar! VariΓ«rend van de potjes en mandjes tot kussens, plaids en kunstbloemen tot lederen bankstellen en unieke handgemaakte tafels. Nooit geweten, jij wel? Deze producten staan allemaal prachtig tentoongesteld in verschillende sfeerkamers in de PTMD showroom van ruim 2.000 m2 in Aalsmeer.

dirksdotter @ PTMD

PTMD’s flower heaven: grote collectie kunst- en droogbloemen!

De collectie kunstbloemen is gewoonweg indrukwekkend. Ook daar hebben ze er zo’n paar honderd van waaruit je kunt kiezen. Bij de meeste moest je wel even tig keer kijken of het niet echt was. Zelf was ik enorm fan van de verfijnde varensbladeren en het andere groen dat ze in deze collectie hebben opgenomen.

PTMD kunstbloemen
PTMD kunstbloemen
PTMD kunstbloemen

Out of my comfortzone: mijn favoriete items uit deze najaarsinterieur collectie!

De producten van PTMD vond ik prachtig tentoongesteld in de sfeerkamers. Maar ze ademen een hele andere sfeer uit dan ons eigen Scandinavisch interieur. Toch heb ik een aantal items uit de voorjaarscollectie gespot die ook in een modern en licht interieur zoals die van ons niet zouden misstaan (zie foto’s hieronder).

Ik houd van de eenvoud van de onderstaande kleine zwart met gouden ‘tray’ en de parelmoerglans van de mintgroene vaas. De vaas doet me een beetje denken aan het ontwerp van de Muuto Elevated vaas maar is daarmee wel lekker eigentijds. Leuk vond ik ook de paaseitjes die zijn bekleed met veertjes. Onder de indruk was ik verder van het prachtige keramieken servies in combinatie met het gouden bestek. De zwarte lederen vlinderstoel zou ik ook wel naar ons huis willen copy-pasten. En mijn oog viel ook op een mooie, wat donkerder groene vaas/windlicht met een botanical print erop!

PTMD vaas
PTMD
PTMD Voorjaar Pasen
PTMD
PTMD Vlinderstoel

Op zoek naar meer woontrends?