Er zijn veel verschillende manieren waarop je de mijlpalen van je kindje kunt bijhouden. Van mijlpaalkaarten tot invulboeken. Of gewoon in een schriftje. Tijdens de zwangerschap van Skye ontdekte ik nog een heel bijzondere manier: de babydagboek kalenders van online conceptstore Noot!

Babydagboek kalender

Geen verplichte invulvelden of stress dat je geen foto hebt gemaakt met de mijlpaalkaart die aan de beurt was. De babydagboek kalender bied je namelijk een overzichtelijke manier om de mijlpalen van je kleintje bij te houden. Het werkt als volgt: op het allereerste blad van de kalender schrijf je de geboorte maand van jouw kleintje. De bladen erachter gebruik je voor de daarop volgende maanden. Op elk blad zie je zoveel vakjes als de maand heeft met daarin de getallen van de dagen vermeld. Achterin het boek vind je twee stickervellen met wel zo’n 150 stickers van memorabele mijlpalen die jouw baby gaat doorlopen. Het enige dat jij hoeft te doen is de sticker van de mijlpaal plakken op de juiste dag bij de juiste maand. Easypeasy! Wil je toch over een bepaalde mijlpaal iets meer vertellen? Dan kan dat bij de ruimte voor notities.

Wat ik enorm leuk vindt aan deze manier van de mijlpalen bij houden is dat je Γ©cht hoe ziet hoe snel het gaat. Op sommige momenten heb je veel pieken: zoveel ontwikkeling! Het viel me bijvoorbeeld op deze manier pas echt op dat er in die eerste kraamweek juist zoveel gebeurd. Dingen waar je door het wennen en de drukte in die eerste week echt niet altijd bij stilstaat. Een eerste keer bij oma op schoot, de laatste dag kraamzorg, etc. Dat wordt met de stickers erg mooi inzichtelijk! Ik vond het leuk om te ontdekken dat er mijlpalen tussen de stickers zaten die ik zelf niet had bedacht en die je ook niet bij de mijlpaalkaarten terug ziet komen.

En ook heel fijn; de ontwerpen van de babydagboek kalenders en stickers zijn eigentijds en niet zoetsappig. Love it!

Kijk hier voor nog meer leuke invulboeken voor de zwangerschap tot basisschool!

babydagboek kalender

Nog meer leuke babyspullen en kraamkadootjes bij Noot

De babydagboek kalender is een perfect kraamkadootje. Maar je kunt bij bij Noot voor nog veel meer leuke (kraam)kadootjes terecht. Je vindt er ook de liefste naamposters, speelgoed van merken zoals Oli & Carol, een uitspraken- of schoolfotoboek (ook aanraders! Je vergeet het anders echt allemaal of de foto’s komen in de ouderwetse schoenendoos of blijven in de envelop ;-)). Alle spullen in de webshop van Noot hebben een fijne Scandi-boho feel!

mijlpalen babydagboek kalender

Nog meer baby musthaves!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Noot Online Conceptstore

moederschap zwangerschap bijhouden herinneringen dagboek baby
babydagboek kalender herinneringen opschrijven
babydagboek kalender noot
baby musthaves babydagboek kalender
bijhouden mijlpalen baby dagboek stickers plakken
babydagboek kalender mijlpalen bijhouden makkelijk stickers
babydagboek kalender dieren noot
baby babydagboek kalender babykamer nursery