Eigenlijk zou ik het vaker moeten doen: met mijn kinderen de talloze musea in Amsterdam bezoeken. Zo nu en doen doen we het wel en dan genieten we er volop van. Vorig jaar ging ik in de herfstvakantie met Scott naar het Moco Museum. Een bezoekje aan dit museum stond al een lange tijd op mijn wishlist vanwege de te gekke collectie. Vanwege die speelse collectie is het Moco Museum een enorma aanrader voor als je een dagje Amsterdam met kinderen doet! Kijk maar mee!

Moderne kunst bekijken met kinderen

Kunst bekijken met kinderen is enorm leuk om te doen. Zij hebben veel (en vaak compleet andere) associaties met kunst dan volwassenen. Of stellen vragen waar je het antwoord ook niet op weet. Dat leidt tot heel leuke gesprekken: vraag aan je kind wat hij of zij zelf denkt waarom iets zo is geschilderd of vormgegeven. De collectie van het Moco Museum Amsterdam is prikkelend voor de zintuigen. Speels, kleurrijk, beetje gek misschien. Scott vond die kunst in dit museum erg leuk, “helemaal niet saai mama!”.

Het museum zit in een karakteristiek pand op het Museumplan zelf, vlakbij het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Het is niet al te groot, wat perfect is als je met kinderen op stap bent. Mijn ervaring is dat ze te lang in een gebouw het dan toch zat worden.

De museumtuin is ook erg leuk om met kinderen te ontdekken. Durf jij net zoals Scott op het hoge hobbelpaard? En uiteraard een foto maken op het ligbed met de flamingo roze palmbomen!

BOEK HIER JOUW MOCO MUSEUM AMSTERDAM TICKET!

Reflecting Forward by Studio Irma in Moco Museum Amsterdam

De meest indrukwekkende kunst in Moco Amsterdam vonden we ‘Reflecting Forward’. Reflecteren doe je normaal gesproken achteraf, je blikt terug. Met de Digital Immersive Art tentoonstelling wil Studio Irma juist vooruit kijken: laten zien hoe wij onze toekomst kunnen vormgeven door eindeloze mogelijke verbindingen te leggen. En dat is erg indrukwekkend. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. De kleuren, vormen veranderen steeds. Jezelf zien en bewegen in de spiegels erbij. Het is bijna magisch. Voor zowel Scott als mij was deze tentoonstelling echt de absolute favoriet! We gingen van kamer naar kamer. En weer terug. Je kunt je er heerlijk vermaken en blijven verbazen van de mogelijkheden!

Nog meer leuks om in Amsterdam met kinderen te doen!

Voor of na je bezoek aan Moco Museum Amsterdam kun je met kinderen goed toeven op het Museumplein. Het veld is groot: er is dus genoeg plek om te rennen, te chillen of te voetballen. Er zijn verschillende kraampjes aan het plein waar je warme chocolademelk of wat lekkers kunt kopen. Deze kraampjes zijn altijd open, je hebt geen QR code nodig πŸ˜‰ Verder vind je aan het plein een skatebaan en een speeltuin. De grootste attractie voor Scott en zijn vriendjes is echter het dak van de parkeergarage. Dat is schuin en begroeid met gras. Ze doen niets liever dan daar vanaf rollen en rennen.

Wil je tijdens je dagje Amsterdam meer zien van de stad of meer actiteiten doen, wie weet is dit wat voor jullie bezoek aan de hoofdstad: