Vorig jaar zou een week na de afkondiging van de lockdown Scott’s eerste kinderfeestje plaatsvinden. Omdat er zo vroeg nog veel onduidelijkheden en onzekerheden waren, durfden we het niet door te laten gaan. Dit jaar kon het gelukkig wel doorgaan! Met vijf vriendjes van school en Skye vierden we Scott’s zesde verjaardag nog een keertje. In dit blog neem ik je mee in wat we deden op zijn Lego Ninjago kinderfeestje!

Spelletjes op Scott’s Ninjago kinderfeestje

Qua activiteiten wilde ik het vooral simpel houden. Scott en zijn vriendjes zijn nou eenmaal nog maar vijf en zes jaar. Spelen is ook gewoon nog steeds erg leuk voor ze. En hun spanningsboog is ook nog niet al te groot. Op de middag deden we daarom drie korte, simpele spelletjes. EΓ©n element voegde ik daaraan toe: een schatkistje. Bij Action kocht ik voor alle kinderen een klein, houten kistje. Je vindt die kistjes bij de hobby/crea afdeling van deze winkel. Ze kosten zo’n 80-90 cent per stuk. Met de spelletjes konden ze elke ronde kleine schatten verzamelen voor in hun schatkistjes. Eerst schreven ze allemaal nog even hun naam op hun eigen schatkistje. Je kunt de schatkistjes eventueel ook laten versieren natuurlijk!

lego ninjago kinderfeestje masker

Spel nummer 1: het Lego Ninjago bordspel
Vorig jaar maakten we in voorbereiding op zijn eerste kinderfeestje samen een Ninjago bordspel. Dat spel speelden we nu in ‘teams’ van drie kindjes. Elk kindje koos zijn of haar favoriete Ninjago kleur. En liep met een Lego Ninjago minifiguur over die kleur. Met als einddoel: zo snel mogelijk bij de “Bounty” (de Ninjago boot) komen. Het kindje dat als eerste bij de boot was met zijn poppetje, mocht als eerste twee schatten voor zijn schatkistje uit de bak kiezen. De andere twee kindjes meteen daarna. Deze ronde konden ze kiezen uit: stuiterballen (Action), neon tolletjes, kleine glow in the dark dino’s, Lego skatebordjes of Lego Spiderman spinnenwebben.

kinderfeestje jongen 6 jaar ninjago

Spel nummer 2: Zaklopen
Vanaf het kleed deden de kinderen twee om twee een race zaklopen. Vanaf het grote vloerkleed tot een finish: een streep masking tape op de vloer. Zodra ze gefinisht waren, mochten ze uit de volgende bak een schat uitkiezen: een Ninjago poppetje.

Spel nummer 3: Touwtrekken
De kindjes vormden weer teams van drie kids. Met een lang touw van Monkey Moves gingen ze een potje touwtrekken. In het midden van de vloer werd een nieuwe streep met masking tape geplakt. Het team dat als eerste met een voetje over die streep ging, had verloren. Het andere team mocht weer een Ninjago poppetje uitzoeken uit de bak, en het andere team er meteen achteraan.

De schatkistjes zijn na drie spelletjes goed gevuld. Scott en zijn vriendjes hebben heerlijk aan tafel met de schatten en Ninjago poppetjes zitten spelen. Renden ermee door het huis. Aan het einde van de middag hebben we op de grond nog even ‘geknutseld’. Op grote vellen karton en met “Lego Tape”. Ze knipten stukken af en plakten het op het karton. Al gauw werden het allemaal weggetjes. En werden de poppetjes en de Lego skatebordjes uit de schatkistjes gehaald. Hun Ninjagop helden scheurden over hun Lego wegen. Daarna was het tijd voor pannenkoeken!

lego ninjago kinderfeestje tape masker

Aankleding van Scott’s Lego Ninjago kinderfeestje

De tafel dekte ik met twee verschillende soorten Ninjago papieren borden en bekers. Bij elk bord kwam een vilten Ninjago masker te liggen. En een houten schatkistje van Action. Op de tafel lagen kleine Ninjago kaartjes van de ninjahelden op motoren verspreid. Eyecatcher op tafel is de pastel gele taartplateau met daarop de Ninjago koekjes van My Sweet Dear. Met een cake topper met de gouden ninja. Hieronder vind je een lijstje met de Ninjago artikelen die ik heb gebruikt voor Scott’s Kego Ninjago kinderfeestje:

Lego Ninjago kinderfeestje verkleden

Meer leuke Lego en Ninjago tips!

lego ninjago versiering verjaardag
lego ninjago kinderverjaardag koekjes
lego ninjago kinderfeestje (2)
lego ninjago kinderverjaardag
ninjago kinderfeestje thema
ninjago koekjes verjaardag