Scott is een megafan van LEGO Ninjago. Hij kent alle afleveringen uit zijn hoofd. Weet wanneer de ninja’s welke pakken aan hebben, wanneer welke schurk meedoet, etc. LEGO Ninjago speelgoed mag dan ook niet ontbreken bij ons thuis. Omdat er vast meer van die fans zijn, heb ik hier Scotts’s favoriete speelgoed en speelset van LEGO Ninjago verzameld.

LEGO Ninjago speelgoed tip #1: Ninja minifigures

Uuuuuuuuuren kan hij er mee zoet zijn. Zijn LEGO Ninjago minifigures. Laatst vertelde hij mij: “Ik vind het leuk om de poppetjes steeds opnieuw in elkaar te zetten”. Pakjes van de ninja’s worden gewisseld. Net als hun ninja uitrusting en wapens. Losse Ninjago minifigures zijn bijna niet via de officiele LEGO collectie te verkrijgen. Dit zijn onze tips voor de aankoop van losse minifiguren:

  • Bij Bol.com vind je verschillende Ninjago minifiguren (voornamelijk uit de Ninjago movie)
  • Ga voor kleinere, betaalbare speelsets van LEGO. Zoals de Ninjago Epische strijd speelsets waar twee minifigures bij zitten. Of voor een Ninjago minifigureset.
  • Koop zo nu en dan een Ninjago tijdschrift bij de sigarenboer of in de supermarkt. Daar zit altijd een poppetje bij!
  • De meest voordelige manier: koop op AliExpress Ninjago minifiguren. Hier is veel variatie te vinden. Zowel de hoofdkarakters/ninja’s als andere karakters. Zoals de ‘slechteriken’.
LEGO Ninjago speelgoed
Scott met zijn eerste twee Ninjago poppetjes, die hij bij tijdschriften kreeg.

Scott bewaart zijn Ninjago poppetjes in een aparte krat van Aykasa. Alle kleine onderdelen zoals zwaarden bewaart hij in een mini krat van Aykasa. Deze kratten staan altijd beneden in de woonkamer. De rest van zijn LEGO bewaart hij gesorteerd naar o.a. kleur in de HEMA kratten. Neem hier een kijkje hoe dat eruit ziet op zijn jongenskamer in LEGO thema!

lego kamer inspiratie

Ninjago speelgoed tip #2: Word zelf een echte ninja!

Scott heeft verschillende Ninjago speelgoedzwaarden. De zwaarden zijn van foam gemaakt. Er kan dus flink mee gespeeld worden zonder elkaar meteen pijn te doen. Hij steekt de zwaarden achter zijn nek in zijn shirt of trui. Zo lijkt het net alsof hij de zwaarden bij zich draagt zoals de ninja’s in de serie.

Regelmatig draagt Scott ook Ninjago ‘merchandise’. Bij Bol.com vind je veel Ninjago kleding. Maar ook H&M heeft regelmatig een Ninjago collectie.

Op zijn verlanglijstje staat al een tijdje heel hoog: een Ninjago verkleedpak! Misschien is dat nog wel een leuk kado voor zijn zesde verjaardag!

Ninjago speelgoed tip #3: lekker tollen met Spinjitzu!

Scott is gek op tollen. Hij maakt ook zelf tollen van LEGO. In de Ninjago collectie van LEGO vind je verschillende soorten ‘tollen’. Ofwel: spinjitzu’s! Scott heeft de verschillende soorten spinjitzu’s in zijn collectie:

LEGO Ninjago speelgoed tip #4: Grote speelsets – de Bounty en Tempel van het Licht

De echte Bounty stond al heel lang op Scott’s verlanglijstje. Toen we op uitnodiging van LEGO naar de LEGO Store Amsterdam gingen, mocht hij wat van ze uitkiezen. Je kunt wel raden dat hij meteen naar deze Ninjago boot stond te lonken! In de dagen na ons bezoek zette ik de Bounty voor hem in elkaar. Best een klus maar ook heel leuk! Hij is voor een kind van 6 niet zelf in elkaar te zetten. Er zitten verschillende draaiende en bewegende onderdelen in. Dat maakt het best ingewikkeld. Eenmaal in elkaar wordt er veel met deze boot gespeeld. Scott vindt de bewegende “vleugels” heel cool. En de “stuurhut” kun je er ook af halen en los mee spelen. Er zijn wat onderdelen die tijdens het spelen er af valen. Vooral de krommende delen aan de buitenzijde en de reling vallen er regelmatig af. Die ga ik binnenkort vastlijmen met hard PVC lijm. Will keep you posted!

Voor zijn vijfde verjaardag kreeg Scott de Tempel van het Licht. Dat is een wat oudere speelset die gerelateerd is aan de Ninjago the Movie. De set is best een investering (zelf had ik hem bij een andere aanbieder voor ca. 100 euro gevonden, even googlen kan dus de moeite waard zijn!). Die investering is het hier wel echt waard. De tempel heeft verschillende boobytraps waar Scott zoet mee kan spelen. De vijand kun je ook opsluiten in de kooi. Zelf vind ik ook heel cool hoe het is gedaan qua details en aankleding van de tempel. Zoals de accenten met driehoekjes en schorpioenen op de punten van het dak.

Meer LEGO Ninjago tips en inspiratie
LEGO Ninjago kleding H&M
In zijn eerste Ninjago t-shirt!
LEGO Ninjago t-shirt
Lloyd verandert in Kay!
LEGO Ninjago slaapkamer jongen
De posters uit de Ninjago tijdschriften krijgen altijd een plekje op zijn kledingkast op zijn LEGO kamer!
LEGO Ninjago tips