Op de laatste dag van augustus vlogen wij voor een weekje naar Ibiza. Dat was eerst nog bijna misgegaan. Wij waren zelf namelijk in de veronderstelling pas een paar dagen later te vliegen. Het is dat mijn moeder bleef ‘doorzeuren’ over hoe laat we nou precies vlogen. Anders hadden we niet op dat moment (met een dikke, vette zucht vanwege mijn moeders doorvragen) naar de vluchttijd gekeken en niet ontdekt dat we die donderdag al vlogen in plaats van zaterdag zoals we dachten. Thank you mom! Zo hebben we toch even kunnen genieten van nog een heerlijke week zon! Vorig jaar deelde ik al onze favoriete strandjes en hotspots van Ibiza met kinderen benoemd. Deze ronde zijn we eigenlijk op veel van die plekken opnieuw weer geweest. Mede omdat ik door de zwangerschap er gewoon geen energie voor had. Dus in dit blog alleen aandacht voor de dingen die we nog niet eerder hadden gedaan of gezien!

San Antonio: prima uitvalsbasis voor vakantie Ibiza met kinderen

Tot nu toe hebben we steeds in het rustigere noorden gezeten, en een keer een paar dagen in Playa D’Enbossa. Omdat de B&B niet meteen voor de eerste nachten een kamer voor ons beschikbaar had, verbleven we deze keer de eerste twee nachten in San Antonio. Het dorp waar alle Engelse gekkies ook verblijven. Het is er druk, rumoerig en toeristisch. En toch heeft het ook wel weer wat. We hebben heerlijk mensen kunnen kijken, en liepen zo vanuit ons hotel naar het strand. En iets verderop stap je zo op het bootje naar het centrum van het stadje. Op de heenweg vond Scott dat reuzespannend. Op de terugweg stond hij te dansen op de boot. Qua levendigheid van het stadje en qua prijzen is San Antonio best een aanrader voor je verblijf op Ibiza met kinderen. Het is ook vlakbij één van de ultieme kidsproof strandjes op Ibiza: Cala Gracioneta.

baai San Antionio Ibiza
Ibiza met kids San Antonio boottocht
kidsproof Ibiza San Antonio boottocht
Ibiza San Antonio

We verbleven in het Sol House Ibiza – mixed by Ibiza Rocks. Voor 350 euro per nacht! We dachten we doen weer eens gek. Net als we toen in het Hard Rock Hotel Ibiza verbleven in Playa D’Enbossa. Dat was toen het geld meer dan waard. Maar wat een slechte rip off was deze variant in San Antonio! We boekten een driepersoons suite, maar kregen een tweepersoons kamer waar een lullig slaapstoeltje bij stond. Niet opgemaakt. Toen we net op bed lagen, stond opeens de schoonmaakster in de slaapkamer om alsnog dat bed op te maken. Awkward! Personeel was alleen met zichzelf bezig of sprak alleen maar Spaans. Alleen de begane grond was okay voor het geld ingericht, maar op de andere verdiepingen merkte je daar niks meer van. Dat je een groot, hip nijlpaard beeld van SLUIZ. Ibiza in je lobby hebt staan, rechtvaardigt niet het geld dat ze vragen om daar te overnachten. En oja: het avondeten is een buffet waar de honden nog niet eens van zouden eten. Maar het was laat toen we aankwamen en namen het maar voor lief. Tot zover deze klaagzang! Lees dus even goed de kritisch de reviews voordat je dit hotel boekt. Ondertussen is het hotel overgenomen door een andere keten. Wie weet zorgt dat voor een hoop verbetering!

Favoriete Ibiza hotspot: Santa Gertrudis, een pareltje!

Tijdens onze vorige bezoeken zijn we er alleen langs gereden. Maar deze keer brachten we er twee avonden door en aten we in dit gezellige stadje. Ze hebben er de leukste restaurantjes, een liefelijk pleintje met een idyllisch kerkje erbij. Ik was helemaal in mijn nopjes. De eerste avond dat we er waren was er ook een enorm leuk kunstmarktje, die schijnt er elk jaar in de eerste week van september te zijn. De hele avond heb ik hele leuke foto’s geschoten. Totdat ik bij het maken van de laatste foto opeens een oranje tekst in het scherm zag knipperen die ik de hele avond gewoon niet had gezien: NO CARD! Zo stom. Dus later in de week gingen we nog eventjes terug. Maar ik mis nog steeds de foto’s die ik dacht te hebben gemaakt tijdens ons eerste bezoek.. In dit dorpje zit trouwens ook een heel leuk woonwinkeltje: Es Cucons La Tienda. Op het plein kunnen kinderen heerlijk spelen en er is een grote speeltuin in het dorp. En een goede ijssalon. Santa Gertrudis is een prima plek tijdens je vakantie Ibiza met kinderen.

Ibiza restaurant Santa Gertrudis
Santa Gertrudis kerkplein
Ibiza Santa Gertrudis woonwinkel Es Cucons La Tienda
Ibiza Santa Gertrudis hotspot kerkje
Ibiza Santa Gertrudis met kinderen
Ibiza Santa Gertrudis met kids

Meer Ibiza inspiratie, tips en hotspots

Meer Ibiza met kinderen fotospam

We hebben weer zoveel fijne momenten gehad op Ibiza. Die momenten vind ik te leuk om hier niet te delen. Ik ga geen uitgebreid verhaal erbij houden. Let the pictures do the talking. Dus bereid je voor op nog meer Ibiza fotospam!

Ibiza Bed & Breakfast
Casa Volar: ons balkonnetje van de kamer die we tijdens ons eerste verblijf hier hadden.
Ibiza Ses Salines met kinderen kidsproof
Samen chillen op het bijna tropische strand van Ses Salines.
Ibiza Bed & breakfast casa volar
Dakterras details bij Casa Volar
Ibiza B&B casa volar
Fresh & home made pizza night bij Casa Volar
Ibiza strand geschikt voor kleine kinderen Ses Salines
Altijd in de weer met zijn autootjes. Deze keer op het Ses Salines strand
Ibiza B&B san joan
Pizza night bij Casa Volar. Helaas gaat de B&B stoppen maar je kunt deze familie wel volgen op hun volgende avontuur: www.coddiwomplefamily.nl
Ibiza B&B casa volar
Home made pizza’s bij Casa Volar
Ibiza oude stad
Sfeervol Ibiza Stad
Ibiza Cala Boix
Afdalen naar Cala Boix
Ibiza jurkje
De zogenaamde ‘Ibiza’ stijl. Je ziet ze er op het vliegveld al mee rondlopen. Newsflash: ook dit is alleen maar commercie!
Ibiza oude stad met kinderen
Nog even hier spelen met de auto’s, pap, mam! And so we did… Die luxejachten? Had ie helemaal geen oog voor!
Ibiza Alt Villa
De ‘Ibiza’ stijl sluipt er overal in. Overal zie je mintgroen en zeegroen terug komen. Anders heb je geen hippe tent πŸ˜‰
Ibiza oude stad
Heerlijk slenteren door de smalle straatjes van Ibiza stad
Ibiza oude stad
Scott in Ibiza stad
Ibiza oude  haven
Prachtige stad! Ibiza stad!
Ibiza oude stad haven jacht
See ya next time!