Op mijn Dirksdotter instagramaccount en hier op mijn blog worden regelmatig dezelfde soort vragen gesteld over ons interieur. In dit blog heb ik al die vragen gebundeld en zo heb jij alle informatie die je nodig hebt om een lichte, Scandinavische sfeer in jouw interieur te creΓ«ren.

Over de kleuren in ons interieur

Welke kleur heeft de wandkast? (en waar is de wandkast van?)

Onze grote wandkast is geverfd in een Flexa Trendkleur: Tranquil Dawn. Een hele fijne kleur als je het mij vraagt. De kleur is aanwezig maar overheerst niet. Deze tint is een van mijn favoriete kleuren om te gebruiken in een interieur. Deze vergrijsde mintgroen tint is met veel kleuren en interieurstijlen te combineren. Lees hier alles over onze wandkast op maat, incl. ‘bouwtekening’. De kast hebben we zelf ontworpen en een kennis van ons heeft hem gemaakt. Ben je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf om je te helpen in je interieur? Dan adviseer ik je eens te informeren bij Mignon van de Bunt en Van de Bunt interieur. Zij hebben ook onze wandpanelen op de slaapkamer geplaatst.

Welke kleur zit op de magneet muur?

De magneet muur is gecreΓ«erd met magneetbehang die overschilderbaar is. Het magneetbehang kreeg de kleur Pink Nudity, ook een trendkleur uit een van de eerdere Flexa Kleur van het Jaar collecties. Het is een zachtroze kleur, maar niet te zoet. Flexa Pink Nudity hebben we ook gebruikt op de wand in de speelhoek en op Skye’s kinderkamer.

Hoe bevalt het Ikea hemelbed?

Het Ikea Gjora hemelbed is prachtig qua ontwerp. Bij ons is het bed altijd stevig gebleven en het hout blijft mooi. Enige minpunt is dat het bed wat aan de smallere kant is. Daar moeten we nog steeds aan wennen omdat we ervoor een maat groter bed hadden.

Waar is de lamp boven de eettafel van?

De kleurrijke lamp boven de tafel is van MADE. Het is hanglamp Ilaria. De lamp is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Ook is er een staande lamp in deze collectie.

Waar is de eettafel van?

De eettafel kochten we op maat bij Van Dijk en Ko. Naast de vintage en brocante items die zij verkopen, hebben ze een aantal modellen eettafels die je op maat kunt laten maken. Aanrader! De tafels zijn gunstig geprijsd. Hier lees je alles over onze eettafel op maat.

Vragen over onze meubels en vloer

Hoe bevalt de Novilon vloer? Hebben jullie boven ook een novilon vloer?

Ja, de groene Novilon vloer beneden bevalt nog steeds heel goed. Hij ligt er nu ruim 4 jaar in. We hebben een enkele kleine beschadiging in de vloer. Doordat je goed dicht kunt plakken, vallen die niet erg op. Zeker omdat onze vloer een werkje erin heeft. Op onze bovenverdieping hebben we lichtgrijze variant van deze vloer. De vloer is daar gelegd op een niet geheel egale houten vloer. Op sommige stukken zie je daardoor slijtplekken. Het is dus niet aan te raden om de vloer op een niet geegaliseerde vloer te leggen. Beneden hebben we een gladde, betonnen ondervloer (met vloerverwarming). Daar ligt de novilon vloer perfect op!

Lees hier alles over onze ervaring met novilon, en hier de novilon vloer update!

Welke bank hebben we en hoe bevalt die?

Onze bank is een modulaire bank Dane van SofaCompany. Hij bevalt ons erg goed. De zit blijft stevig. De zit is wat actiever en hoger, wat we allebei prettig vinden omdat we lang zijn. De stof is nog steeds perfect. Het pakt niet snel vuil aan (wel zo handig met kleine kids in huis!). De meeste vuilplekjes zijn met water te verwijderen. De bank is een keer schoongemaakt door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. De stof is ook na die behandeling goed gebleven.

Waar zijn de kinderbedden van?

Skye’s roze bed met hoofdbord is van MADE. Scott’s bed is van VTwonen.

Waar is de rotan salontafel van?

De ronde rotansalontafel komt uit een collectie van HK Living van een aantal jaar terug. Er is een nieuwe rotan salontafel in hun collectie te vinden dit jaar. Bij La Redoute vind je een rotan kruk/bijzettafel die veel erop lijkt.

Hoe bevalt een Marrokkaans vloerkleed met kinderen en huisdieren? Hoe maak je die schoon?

Heel erg goed! Omdat een Ben Ourian vloerkleed zoals deze van echte, zuivere wol is gemaakt, pakt het een stuk minder snel vuil aan als je zou verwachten. Wol heeft een soort van zelfzuiverende werking. Daarbij: het kleed is enorm dik. Veel krummels etc verdwijnen gewoon in het kleed ;-)) Dat betekent: regelmatig even goed uitkloppen. Tot nu toe hebben we alle vlekken er simpel uit kunnen krijgen met (warm) water. Na het overlijden van de hond hebben we het kleed weggebracht om te laten reinigen. In de loop der jaren was de frisheid er wel van af. De witte wol was ietsje grauwer van kleur geworden. Binnenkort haal ik het kleed weer op en kan ik het resultaat van de reiniging laten zien.

scandinavisch interieur