Deze winter zitten we helaas weer in lockdown vanwege covid 19. Uitjes en activiteiten die je gepland had, kunnen waarschijnlijk niet doorgaan. Misschien had je een dagje Amsterdam gepland staan deze kerstvakantie en twijfel je er aan of het leuk is om in deze omstandigheden in de stad te zijn. De stad is even sfeervol als anders en – uiteraard – een stuk stiller en rustiger. Juist daarom vind ik het zelf extra bijzonder om in de stad te zijn, ook met de kinderen. En door toch te gaan steun je ook ondernemers. In dit blog vind je inspiratie voor een dagje Amsterdam met kinderen in de lockdown. Een korte, kidsproof wandelroute in de omgeving van het Museumplein. Deze route is natuurlijk ook altijd goed wanneer de lockdown voorbij is!

Uitrazen: dagje Amsterdam met kinderen begint op het museumplein

Het Museumplein biedt vooral veel ruimte voor kinderen: het grote veld nodigt uit tot rennen, voetballen, picknicken, de volgens opjagen. Het allerliefste rennen onze kinderen het schuine grasdak van de Q-park garage op om weer hard naar beneden te rennen of te rollen. Het is de perfecte plek om je kinderen even te laten uitrazen in de stad. Zeker als je even in de auto of OV hebt moeten zitten voor je bezoek aan Amsterdam met kinderen.

Het Museumplein is natuurlijk bekend om de musea die er zijn gevestigd. Moco Museum en het Stedelijk museum zijn daar onze favoriete musea. Beide enorm kleurrijk en spreken echt tot de verbeelding bij kinderen. Zeker de moeite waard ze na de lockdown eens te bezoeken. Bij het Moco Museum kun je wel naar de tuin met kunst spieken nu ze tijdelijk gesloten zijn.

Naast het grote grasveld en de musea kun je in de winter op het Museumplein terecht voor de schaatsbaan ICE Amsterdam (helaas nu gesloten vanwege de corona maatregelen). Net voorbij het Moco Museum en parallel aan de ijsbaan vind je een aantal kraampjes waar je terecht kunt voor koffie, thee of warme choco. Ook kun je er broodjes en lekkers krijgen. Op het Museumplein zijn er genoeg bankjes waar je dat kan nuttigen.

Aan de kant van de Johannes Vermeerstraat vind je een laan met bomen die in de winter met sfeervolle lichtsnoeren is versierd. Net als het groepje Japanse kersenbloembomen vlakbij het Stedelijk Museum. Tipje: in april staan die prachtig in bloei, net als de bomen in het Japanse Kersenbloempark in het Amsterdamse Bos!

dagje amsterdam met kinderen museumplein

Wandelen over de Amsterdamse grachten

Vanaf het Museumplein wandel je onder het Rijksmusem door zo de grachtengordel op. Net onder het museum door staat aan de rechterkant een bokszak. als die vrij is, kunnen de kids er even lekker op los πŸ˜‰ Steek de Stadhouderskade over naar de Spiegelgracht. Een prachtige gracht waar je misschien net als ons de kunstige bloemenfietsen van de Flowerbikeman. Ook vind je op deze gracht en de Nieuwe Spiegelstraat leuke winkels en mooie galleries.

Op de Herengracht sloegen we rechtsaf en vervolgens liepen we via Vijzelgracht en Weteringschans terug naar het Museumplein. Dit rondje was precies genoeg om met onze kinderen te doen. Zijn jouw kids meer gewend qua lopen? Dan kan je deze route voor je dagje Amsterdam met kinderen makkelijk uitbreiden. Ga bijvoorbeeld richting de Amstel en de Magere Brug of het Vondelpark.

Meer tips voor Amsterdam met kinderen

Bekijk dit TikTok filmpje voor een impressie van onze stadswandeling:

spiegelgracht amsterdam bloemenfiets flowerbikeman