Heb je een verjaardag of iets anders te vieren? En wil je net even wat anders qua verjaardagstaart of gebak? Mooi! In dit blog vind je tips voor net even andere taarten dan slagroomtaart of red velvet. Deze taarten zijn ware kunstwerken. De meeste taartenbakkers uit dit blog vind je in de omgeving Amsterdam (Amstelveen en Hoofddorp).

My Sweet Dear, Hoofddorp

De taarten, cupcakes en koekjes van My Sweet Dear mogen natuurlijk niet ontbreken in een blog over de mooiste én lekkerste taarten. Annabel maakt elke taart persoonlijk. Je geeft per mail aan wat je idee voor de verjaardag of ander feestelijk moment is. Je ontvangt een schets met haar idee daarbij en daarna gaat ze voor je aan de slag. Alles wat ze maakt is om door een ringetje te halen: echt flawless! De vullingen van de taarten zijn goddelijk, de cupcakes zacht en zoet en de koekjes knapperig en bros tegelijk. Het is elke keer weer een feest om haar creaties te zien en te proeven. Met feestdagen zoals kerst en Pasen zijn er regelmatig specials te bestellen. Maar ook voor momenten zoals Moederdag en Halloween. Houd hiervoor haar socials in de gaten. Woon je niet in de buurt? No worries, in ieder geval kun je genieten van haar koekjes. Die kunnen per post worden verzonden! Net als deze koeken uit Amsterdam.

My Sweet Dear verzorgde de taarten voor al heel wat kinderverjaardagen hier in huis. Hieronder vind je de links naar die verjaardagen en kun je haar prachtige werk bewonderen:

Taart voor jou, Amstelveen

Op Scott´s achtste verjaardag deden we het een keer anders. Naast de HEMA slagroomtaart met gekleurde spikkels (zijn lievelingstaart) gingen we op zoek naar een cijfertaart. Tijdens die zoektocht stuitte ik op Taart voor jou (Willem van Beijerenlaan 18, Amstelveen). Ik bestelde een cijfertaart 8 en kon daarbij mijn wensen makkelijk doorgeven. Ik ging voor witte chocolade vulling (meerdere smaken vulling om uit te kiezen) met paars/lila afwerking bovenop met een ‘touch of Ajax’. In het bestelmenu kun je duidelijk aangeven wanneer je de taart nodig hebt. Je kunt zelfs tot een paar dagen van tevoren een taart bestellen. Handig voor als je last minute een feestje moet organiseren.

Maar even terug naar de cijfertaart: grote hit! De opmaak is super netjes. De koek van de taart is bros. Wat echt een goddelijke combinatie bleek te zijn met de witte chocolade crème. Je raadt het al: geen leftovers van deze feestelijke taart op Scott’s verjaardag!

Sticky Flour, Veenendaal

Okay: het is een beetje vals spelen in een blog over de lekkerste en meest bijzondere taarten in de omgeving van Amsterdam. Maar Sticky Flour uit Veenendaal mag niet in het rijtje ontbreken. Janet maakt prachtige taarten (super geschikt voor een bruiloft ook) in hele rustige, bohemien uitstraling. Van de vullingen maakt ze ook echt een smaaksensatie: van verse frambozen tot stukjes Tony Chocolony met knettersuiker. Haar vullingen zijn echt een statement. Ook heel fijn: Janet werkt voor de decoratie vaak met versie bloemen. Dat maakt haar taarten echt oogstrelend, zoals de bruidstaart die ze maakte voor ons tienjarig jubileum.