Skye knutselt het liefste elke dag. Op een kinderfeestje ontdekte ze laatst knutselen met foamklei. Ook thuis gingen we met de foamklei aan de slag in het thema Pasen/Voorjaar. Met een makkelijk knutselwerkje als dit kun je zo aan de slag thuis!

Makkelijk knutselwerkje met foamklei

Zo maak je een makkelijk knutselwerkje met foamklei:

  • Zorg voor voldoende foamklei in verschillende kleuren. Foamklei kun je onder andere krijgen bij BOL. Ik zou persoonlijk niet gaan voor de foamklei van Action of SoLow, die plakken erg aan de handen en maken veel troep.
  • Zorg dat je materialen hebt waar de foamklei goed aan blijft plakken en waarop het kan uitharden. Piepschuim, papier marché, terracotta en hout zijn materialen waar foamklei goed mee samen gaat. Wij kozen voor een klein vogelhuisje dat ik bij Action had gekocht voor Pasen. Op een kinderfeestje heeft Skye een houten prinsessenspiegeltje ermee beplakt. Op Scott’s Pokémonfeestje hebben we met piepschuim ballen en foamklei ‘Pokéballen’ gemaakt. Je kunt dus veel verschillende variaties maken. Het is maar net wat je kind leuk vindt of welk thema het kinderfeestje heeft.
  • Kneed de foamklei zodat deze wat soepeler wordt en pluk er steeds een stuk je van af.
  • Druk dat stukje foamklei op het voorwerp dat je wilt beplakken.
  • Laat je kunstwerk aan de lucht drogen. Klaar is kees!

Waaro foamklei zo leuk is om mee te knutselen

Foamklei is een handig materiaal voor het knutselen omdat het niet zoveel rommel maakt. De klei plakt namelijk niet aan je handen (als je goede foamklei hebt) maar wel op voorwerpen. Je kunt de foamklei in veel verschillende kleuren krijgen. De kids hier zijn met name gek op de neonkleuren ervan. Je kunt er vormen mee maken en voorwerpen beplakken en het aan de lucht laten uitharden. Je kunt er zelfs met de schaar vormpjes mee knippen. Wordt de klei tijdens het knutselen wat droger, sproei er dan een beetje water op zodat het zijn elasticiteit terug krijgt.

Bekijk hier hoe knutselen met foamklei werkt:

Meer knutseltips en DIY’s voor/samen met kinderen